Hur Kan Apple Relish

February 3

Hur Kan Apple Relish


Konservering frukt och grönsaker eller hemlagad mat är ett effektivt sätt att bevara färskvaror. Det är också en användbar metod för att använda när de lämnar hemlagade godsaker som en gåva. Processen hänger på upphettning av glasburk livsmedel för att skapa en vakuumtätning. Detta håller luft och föroreningar från mat under en lång tid. Medan maskiner är tillgängliga för hemmabruk till burkprodukter, kan uppgiften också åstadkommas med hjälp av standardköksattiraljer.

Instruktioner

1 Tvätta burkar, lock och ringar, och torka dem. Du kan göra detta för hand eller i diskmaskin.

2 Placera burkarna i stockpot. Fyll den med tillräckligt med vatten för att täcka burkarna.

3 Placera stockpot på spisen, och föra vatten till en koka. Lay handdukar på disken för att sätta burkarna när de kommer ut ur potten. Följ tillverkarens instruktioner för att rengöra locken. De är klädda med gummi, och koka dem får inte vara ett alternativ.

4 Koka burkarna i tio minuter. Stänga av brännaren. Låt burkarna i vattnet svalna innan hantering. Ta bort dem från vattnet. Placera dem på handdukar och torka dem.

5 Fyll burkarna med äpple välbehag. Du behöver sätt en tratt att göra detta utan att spilla. Sluta fylla en kvarts tum från kanten. Peta genom innehållet med en trästicka för att frigöra eventuella luftbubblor.

6 Placera läppen på toppen av burken. Håll ned med ena handen medan du placerar skruvringen på toppen.

7 Placera burkarna tillbaka till en tom stockpot och täcka dem med vatten igen. Föra vatten till en koka.

8 Koka burkarna i 15 minuter. Ta bort dem från vattnet. Placera dem på handdukar att torka.

9 Låt burkarna på handduken för att torka och kyla. När toppen av locket har en liten inbuktning, maten är vakuumförseglade och redo för lagring. Detta tar ungefär 8 till 12 timmar. Du kan lämna burkarna ut upp till 24 timmar.

10 Applicera etiketter notera innehållet och konserveringsdatum. Förvara burkarna.


  

Kommentar