Kan Catnip Gör min kattunge sjuk?

May 29

Kan Catnip Gör min kattunge sjuk?


Även känd som kattmynta, catrup och kattens vört, är kattmynta en ört känd för att driva katter i ett tillstånd av vild extas. Kattmynta är faktiskt från en Nepeta växt, som avger ett feromon liknande olja som kallas nepetalactone. Medan anläggningen har en läkemedelslika effekt på katter, dess egenskaper är inte långvariga eller skadligt. Vissa katter och kattungar påverkas inte av kattmynta.

Hur Catnip Works

Kattmynta är kommersiellt tillgängliga i en mängd olika former: växter, oljor, frön och sprejer samt leksak och behandlar med kattmynta inuti. Örten kan vara färska eller torkade; många ägare gnugga kattmynta på repa inlägg att locka sina kattungar, eller stoppar kattmynta leksaker med den potenta ört. Katter inhalera kattmynta lukt och kan uppvisa beteenden inklusive hyperaktivitet, gnugga på kattmynta eller rullande i den, hoppa och springa, och i vissa fall, aggression. Å andra ytterligheten, ofta slutar kattmynta i ett tillstånd av sedering efter framfart.

Kattungar och Kattmynta

Kattungar kan inte uppleva effekterna av kattmynta tills de är flera månader gamla; de kan visa en motvilja för det när de är barn. Utsätta en kattunge till kattmynta vid ung ålder är inte troligt att någon effekt, sjuk eller på annat sätt. Även när kattungen mognar, det finns fortfarande en 30 procent till 50 procent chans att kattmynta inte kommer att ha någon inverkan på henne alls.

Kattmynta mynta~~POS=HEADCOMP Överdosering

Det är inte troligt att din kattunge eller katt kommer att överdosera kattmynta. Även katter som älskar ämnet och upprepade gånger lockas till det kommer att uppleva en kattmynta hög för 5 till 15 minuter åt gången, i genomsnitt. Upprepad exponering för kattmynta kommer inte att ha någon långvarig negativ effekt på en katt eller kattunge. Men om hon visar regelbundet aggressivitet när de får behandling, särskilt om hon förväntas att dela med andra hushålls katter, kan du vara bättre att begränsa intaget eller se till att du har mer än tillräckligt för att gå runt.

ingesKattMynta mynta~~POS=HEADCOMP

Några kattungar och katter äter kattmynta snarare än andas den eller gnugga sig i det, vilket är vanligtvis inte problematisk. Kattungar med särskilt känsliga system eller katter som intar en stor mängd färsk kattmynta kan utveckla gastrointestinal distress inklusive diarré eller kräkningar. Om din kattunge har en tendens att FROSSA, begränsa mängden lös kattmynta hon har tillgång till vid varje given tidpunkt. Om din katt har ett medicinskt tillstånd, som hjärtproblem eller respiratoriska problem, konsultera din veterinär om lämpligheten av kattmynta innan dess införande.


  

Kommentar