Hur man identifierar en Pet PTT

March 16

Hur man identifierar en Pet PTT


PET och PTT är akronymer för två kemiska polymerer som används för att kompensera mattfibrer. Enligt FloorDaily hemsida, var polyeten trimetylentereftalat (PTT) först patenterades 1941. Kommersiell produktion av PTT, kunde dock inte blomstra, eftersom kostnaden för att producera de råvaror som behövs för att göra det var för hög. Enligt Beaulieu of America, var polyetentereftalat eller PET presenterad för amerikanska konsumenter på 1960-talet. Visuella egenskaper skiljer inte PET från PTT mattor. Under 1990-talet PET polymer upplevt en branschåterupptäckt när det konstaterades att dessa mattor kan göras av återvunnet material.

Instruktioner

1 Ge din polyetylen trimetylentereftalat (PTT) och polyetylentereftalat (PET) mattprover ett slitagetest. Enligt Beaulieu of America, är den molekylära strukturen för PTT-polymer starkare än den hos PET-polymeren. Provet matta som visar mer slitage efter ett mekaniskt prov kan identifieras som mattan provet PET.

2 Läs vad varje mattillverkare har listat som mattans flamskydd rating. Värdena är baserade på en matta laboratorium testade och bekräftade smältpunkt. Ju lägre smältpunkt, desto högre är brandfarlighet av mattan. Mattan provet med den högsta beständighet mot flamma kan identifieras som den polyetentereftalatpolymer mattan.

3 Utför en klorblekning test på andra uppsättning av polyeten trimetylentereftalat (PTT) och polyetylentereftalat (PET) polymer mattor. Enligt Beaulieu of America, PTT polymer mattor är mycket motståndskraftig mot klorblekning. Baserat på denna information kan din högre färgade provet bekräftas som PET-polymer matta.

4 Gå på en shoppingtur till jämföra kostnaderna för polyeten trimetylentereftalat (PTT) polymer mattor och polyetylentereftalat (PET) polymer mattor. PET-polymer mattor kommer att bli billigare eftersom de är billigare att producera än PTT polymer mattor.


  

Kommentar