Hur gör jag Rök Kokanee lax jag fångade?

September 8

För att röka lax, är den traditionella trä arom al eftersom det användes för detta ändamål av ursprungsbefolkningar århundraden sedan. Vissa föredrar äpple trä för sin fruktighet, eller ceder för dess sötma. Faktum är, det är helt enkelt en fråga om smak och någon typ av trä arom är acceptabelt.

Vatten Rökare är billigt och enkelt att använda

Det finns många olika typer av rökare på marknaden, men de flesta människor att hitta vatten rökare uppfyller deras behov, är billig och är mycket lätt att använda. Dessutom är det billigare att driva än en elektrisk modell.

Var noga med att ha en bra 4-5 timmars tidsfönster upphävas och vara beredd att kontrollera elden varje halvtimme eller så. Det måste underblåst regelbundet att slå askan från kolen och träbitar måste läggas till som behövs för att producera den nödvändiga rökarom.

Saker som behövs för varmrökning Salmon

För att komma igång behöver du en 10 pund påse av kol, en behållare med tändvätska, en hink med vatten, stora tunga aluminiumfolie, en brand poker eller lång pinne, och ditt val av trä bitar, inte chips . Många typer av aromer finns tillgängliga, inklusive al, mesquite, hickory, äpple, lönn, ek och cederträ.

Förbereda Rökare

Först linje båda kokkärl med aluminiumfolie. Placera större kol pannan på bottenstegpinnar av rökaren, fylla pannan fullt med träkol, släck med vätska och ljus. Medan kol är belysning, blöta träbitar i en hink med vatten.

När kolen är vitaktig runt kanterna, placera den övre pannan på plats och fyll med vatten 2/3. Ställ in grillgallret (s) på plats och placera beredd lax på hyllorna. Placera locket på rökaren.

Nästa, tillsätt en handfull bomullstrasa träbitar till glödande kol och därefter varje halvtimme eller så efteråt. Peta kolen ofta för att hålla askan från att bygga upp. Detta bidrar till att upprätthålla riktig matlagning temperaturer, som bör hållas i 160-200 graders intervall.

Lägg till kol som behövs när elden dör ner och tillsätt vatten till toppen pan som det avdunstar.

Rökt lax tillagningstider

Tillagningstider beror på sådana variabler som fiskens storlek och vikt, varvid antalet objekt rökt, eller till och med fluktuationer i vind och utomhustemperaturen. Rökning sker långsamt vid låga temperaturer och därför kräver mer tid än traditionella metoder, så ha tålamod.

Två timmar per pund vid ca 200 grader, eller omkring fyra till fem timmar är en allmän riktlinje att följa för rökning lax. Men det är bäst att använda en omedelbar läsning termometer för att vara säker på att det är gjort. Laxen bör ha en inre temperatur på 165 grader.

Servera varm eller kall. Efter varmrökning, kan lax slås in och förvaras i kylskåp för en till två veckor.


  

Kommentar