Hemlagad Clay Mask

September 11

Hemlagad Clay Mask


När gamla människor satt i heta mineral bassänger och plaskade sig med lera, kan de ha märkt att det lämnade huden slätare och mjukare. I varje fall har lera masker ingår i hudvård i tusentals år. Du kan hitta rena leror såsom bentonit, franska grön lera eller kaolin, i hälsokostbutiker, och gör din egen lermask. Lägga andra ingredienser kan göra masken som passar dina behov.

Instruktioner

1 Kombinera leran med alla andra ingredienser i en liten skål och blanda med en spatel tills blandningen är slät och krämig. Tillsätt lite mer vätska, om det är för tjock, eller lite mer lera om det är för tunt. Det bör vara strukturen på grädde.

Mandel, avokado, olivolja eller aprikoskärnolja är bra för torr hud. Kamomillte lugnar irriterad hud. Lägg finmalen havremjöl för ytterligare exfoliering. Honung är en fuktighetsbevarande, vilket betyder att det drar vatten ur luften att återfukta huden. Vissa eteriska oljor - lavendel, rosmarin och mynta, till exempel - har antiinflammatoriska, antibakteriella och antioxidant egenskaper. Mjölk och frukt innehåller alfa-hydroxy syror, som löser bindningarna torra döda hudceller på ytan av huden, avslöjar yngre friskare celler under.

2 Tvätta ansiktet med en mild tvål och klappa den torr. Sprid ett jämnt lager masken över ansiktet. Pressa kamomillte ur bomullsrondeller. Ligg ner någonstans bekväm, och placera bomullsrondeller över ögonen.

3 När masken är torr - ca 15 minuter - använd fuktiga facecloths för att ta bort masken. Skölj ansiktet noga. Klappa den torr med en liten handduk.

Tips

  • En lera mask är lite rörigt, så satte en handduk över din kudde när du ligga och vila.
  • Grund masken är 2 msk. lera och 4 msk. av vätska. Vilken som helst av de andra ingredienserna kan uteslutas, beroende på vad du har tillgängliga och din smak.
  • Om du inte har använt någon av dessa ingredienser på huden innan, gör ett test genom att placera en klick av ingrediensen på armens insida. Täcka området med ett bandage och vänta 24 timmar, för att se om det finns någon reaktion som kan tyda på en allergi. Mynta eterisk olja kan irritera känslig hud.

  

Kommentar