Hur länge att koka sträng bönor för Canning?

November 29

Hur länge att koka sträng bönor för Canning?


Om din trädgård ger ett överflöd av gröna bönor, kan du inte äta dem snabbt nog att använda dem samtidigt som de är färska. Bevara gröna bönor är nästa logiska steg, och gröna bönor kan bevaras genom frysning, vilket i gröna bönor pickles och konservering. Eftersom gröna bönor är en låg syra grönsaker, det enda säkra sättet att kan dem är med en tryck canner. Konservering dina grönsaker i ugnen, eller i ett vattenbad eller ånga canner, helt enkelt inte producerar tillräckligt med värme för att förstöra botulism, enligt Pennsylvania State University jordbruket förlängning.

Instruktioner

1 Tvätta konservindustrin burkar i diskmaskinen och lämna dem där tills du är redo att använda dem. Sätt lock och ringar i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Töm och låt dem torka på en ren kökshandduk.

2 Fyll en stor gryta halvvägs med gröna bönor och täcka dem med vatten. Ta med vatten till en koka och låt sjuda i fem minuter. Under tiden, placera burken rack som medföljer tryck canner i botten av canner, och tillsätt 2 inches vatten. Sätt canner över låg värme och låt vattnet börjar värme medan du placerar dina bönor i burkarna.

3 Fyll pint burkar med varma gröna bönor och tillagningsvätskan, lämnar en tum av huvudutrymmet. Knacka burkarna för att avlägsna luftbubblor. Lägg 1/2 tsk. salt till varje burk. Rengör försiktigt kanterna av burkarna med en ren kökshandduk. Sätt lock och ringar på burkarna, och dra ringarna. Sätt de förseglade krukor i tryck canner.

4 Sätt på locket på canner och placera den på hög värme i 10 minuter. Sedan lägga på vikt eller bedöma att trycksätta canner. Starta tidpunkten när rätt tryck uppnåtts. Process pint burkar av gröna bönor under 20 minuter vid 11 pund. trycket vid havsnivå. Följ instruktionerna som medföljde tryck canner för andra storlekar eller höjder.

5 Vid slutet av den rekommenderade tiden, stäng av värmen. Tillåta canner svalna i sin egen takt. När det är kallt, ta bort vikt eller mäta och vänta en annan 10 minuter innan du tar bort locket. Ta burkar ur canner. Låt dem svalna i 24 timmar innan förvaring. Om några burkar inte tätar, byt ut locket och ringen och upparbeta som tidigare.


  

Kommentar