Hur man gör glasade Holiday Ham

June 18

Den traditionella skinkan har varit standard pris på många en semester fest under årens lopp. Det är ett av de enklaste typerna av kött för att förbereda eftersom de flesta skinka är förkokt och kräver bara en lång, långsam uppvärmningen. Denna skinka är glaserade med en apelsinmarmelad sås, i stället för de mer välkända honung glasyr. Tjänar 6 till 8.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 300 grader.

2 Trimma skinkan av mest synliga hud och fett och placera den i en långpanna.

3 Placera marmelad och socker i en kastrull. Värm över en svag låga för att lösa upp socker. Rör om för att förhindra brännskador.

4 Ta bort från värmen när sockret har löst och rör i senap och kryddnejlika.

5 Rör i lagom äppelcidervinäger att tunna glasyren till konsistensen av en tjock sås. Du behöver inte mycket.

6 När skinka är halvvägs genom sin koktid, börja borsta glasyr på skinkan. Lägg till lite glasyr i halvtimmes tills skinkan är klar matlagning.

7 Kock skinka i ca 3 timmar eller tills den inre temperaturen når 120 grader. Du kan kontrollera temperaturen genom att sätta in en stektermometer i skinkan. Kom ihåg att det är redan helt kokta.

8 Överför skinka till en carving styrelse och tälja. Servera överskott glasyr som en sås.

Tips

  • Använd endast en förkokt ben skinka - inte en burk skinka - för detta recept.
  • Oroa dig inte för att mäta ingredienserna till såsen alltför försiktigt. Bara blanda lika delar apelsinmarmelad och dijonsenap med en halv del brunt socker, en nypa eller två av kryddnejlika och tillräckligt äppelcidervinäger att förtunna blandningen.
  • Rester från denna skinka göra fantastiska smörgåsar.

  

Kommentar