Hur man planerar en kapsel garderob

October 23

Hur man planerar en kapsel garderob


En kapsel garderob är en som består av fem till tolv grundläggande klädesplagg, såsom byxor, toppar, jackor och kjolar. Du kan mixa och matcha objekt genom att välja rätt färger för nya inköp. En kapsel garderob gör det verkar som om du har ett brett utbud av kläder, eftersom många olika kombinationer är möjliga. Att välja rätt färger och stilar är absolut nödvändigt att planera en kapsel garderob.

Instruktioner

1 Lyssna på andra människor när de komplimang dig på din klädsel. Om något är ganska smickrande på dig, dina vänner, arbetskamrater och släktingar kommentera vanligtvis på det. Ta mentala anteckningar när detta händer. Om någon ger dig komplimanger ofta iklädd marinblått, bör färgen vara en stapelvara i kapseln garderob.

2 Ställ en betrodd väns råd. Till exempel, om du är osäker på om Brown är smickrande på dig, be om din väns ärliga åsikt. Om färgen gör att du ser sälg eller annars föga smickrande, undvika denna färg kapseln garderob även om du älskar det.

3 Titta igenom din garderob för att avgöra vad som fungerar i kapseln garderob. Grundläggande garderob bitar i svart, brunt, marinblått, grå eller kamel samordna väl med många olika färger. Ta reda på om du saknar byxor, toppar, jackor eller byxor i dessa neutrala färger, och köpa vad som är nödvändigt för att slutföra din kapsel garderob. Om din budget är liten, kan det vara nödvändigt att göra detta som objekt slits ut. Att sätta ihop en perfekt kapsel garderob ofta tar tid, tålamod och uthållighet för att hitta rätt objekt.

4 Inköp kvalitet, välgjorda garderob häftklamrar i klassisk stil. Om din vikt tenderar att förbli densamma, kommer bitarna att pågå i många år om de får rätt vård. Välj stilar som smickrar din kropp typ, inte nödvändigtvis de som är chic denna säsong. Om dina kläder passar väl och är av exceptionell kvalitet, kommer du att känna attraktiv och ser välklädd även om du inte bär de senaste modetrenderna.

5 Förbättra kapsel garderob genom att välja toppar, halsdukar och tröjor i accentfärger som är mest smickrande för dig, som rosa, aprikos, baby blå eller grädde. Om du begränsa dessa accentfärger till två eller tre nyanser som samordnar väl med hela din garderob, är det enkelt att planera din outfit varje morgon. Köp utskrifter som har en kombination av neutrala färger i kapseln. Till exempel kan du ha en marinblå byxdress och en kamel kavaj och kjol set. Om du har en blus som är i en marinblå och kamel print, kan du bära marinblå byxor och kamel kavaj att knyta separata delar tillsammans i en tilltalande ensemble.

6 Köp skor och väskor i neutrala färger samt för att göra din kapsel garderob. Köp klassiska modeller som aldrig går ur stil, såsom ett par av pumpar med ett medium häl och loafers.

Tips

  • Tänk på att solida färger är mindre komplicerat att kombinera med andra grundmodeller än utskrifter.
  • Undvika att köpa trendiga objekt. De datum din garderob snabbt, eftersom trendiga bitar tenderar att hålla endast en eller två säsonger. Begränsa trendiga objekt i din garderob till två eller tre tillbehör, om du måste hålla sig till en klädbudget. En funky klocka, armband, bälte, halsduk eller smycke kan bäras med många olika ensembler för att skapa ett nytt utseende.

  

Kommentar