Förstå Equine kroppsspråk

February 15

Förstå Equine kroppsspråk


En hästens kroppsspråk gör det möjligt att kommunicera med andra hästar och är till hjälp för människor att bestämma dess sinnesstämning och agera därefter. Följande komponenter måste ses tillsammans i stället för att fokusera på bara en, annars vad hästen försöker säga kan misstolkas. Eftersom inga två människor är likadana, hästar har också individuella personligheter. Förutom de grundläggande elementen i häst kroppsspråk, måste du lära känna de egenheter i din häst.

öron

Tänk på en hästs öron som parabolantenner, flytta runt för att höra omgivande ljud. När något särskilt fångar hästens uppmärksamhet, som en knäppa filial eller pipande bil horn, kommer det att vända huvudet mot ljudet med öron som pekar framåt. Detta vakenhet innebär hästen hittat något heller intressant, och du måste återta hästens intresse eller skrämmande, och du måste lugna hästen. Medan du rider hästen kommer öronen ibland pekar tillbaka mot dig, lyssnar efter instruktion eller beröm. Men om öronen är platta, nästan horisontellt med spända ansiktsmuskler, är hästen visar sin aggression.

Ögon

Bytesdjur har ögonen på vardera sidan av huvudet för att upptäcka rörelse runt dem, vilket gör dem ett försprång att fly från rovdjur. Hästens stora ögon observera mycket av det omgivande området, så var medveten om kroppens rörelser och ställning i förhållande till hästen. Normalt är en häst öga öppet och verkar mjuk. Men när ögonen vidgas och verkar hårt, och du kan även se de vita i ögat, innebär detta att hästen är rädd. Alternativt kan ögonlocket avkopplande tyder på att hästen är lugn, men en hängde ögat kan innebära att det är trött eller sjuk.

Röst

Även hästar tala med sin röst, de ord de säger är begränsade. Neighs, eller "gnäggar," är ett sätt för hästen att hälsa, och detta brus kan färdas över stora avstånd. Skrikande ljud, å andra sidan, är som ett skrik, att sända ut en hotande budskap. Fnyser tillsammans med näsborrar fackling visar också en varning till invadera djur eller människor att backa. Dessa fnyser skall inte förväxlas med det vardagliga slaget av luft genom hästens näsborrar betyda tristess eller ta in information genom lukt. Mjuk throaty ljud, eller "nickers," vanligtvis vocalized när middags klockan ringer eller så vänlig uppmuntran till andra hästar.

Huvud och svans

Många gånger en hästs huvud och svans motsvara varandra. En huvudet högt och svans våldsamt svischande innebär att hästen är arg eller trotsig, men en huvudet högt med en avslappnad svans visar hästen är bara alert. Det är därför du måste kontrollera flera kroppsspråk element för att inte förvirra deras innebörd. Många avslappnad, undergivna hästar kommer att hålla huvudet lågt med en svans languidly swishing bort flugorna som tilltugg på gräs. Hästens svans kommer att lyfta när behöva avlasta sig och trycker mot skinkorna när nervösa, som en hund med svansen mellan benen.

Ben och fötter

Eftersom hästar tillbringar större delen av sina liv på sina ben, är det mycket viktigt att hålla ett öga på dem. Om någon främre benet vilar, med en böjd knä och spetsen på hoven lätt vidröra marken, kan det betyda antingen ett objekt har fastnat i hoven eller något är medicinskt fel. En uppmärksam häst kommer att vara säker på foten, och ibland omväxlande vila antingen bakben, vilket är helt normalt. En spänna av de starka bakbensmuskler, i samverkan med en upplyft bakben föreslår häst kan bita, spark eller buck. Krafsar eller stämpling marken visar också hästens ilska eller frustration.


  

Kommentar