Bra livsmedel för en orientalisk Shorthair katt

August 21

Bra livsmedel för en orientalisk Shorthair katt


Oriental korthår kattras har sina rötter direkt till siames, varifrån det är hybrid. Orientaliskt korthår är långa och gänglig, finns i många pälsfärger, och har vinkel huvuden och långa, spetsiga öron. De är mycket atletisk, pratsam och tillgiven. De i allmänhet inte har genetiska fel, så de kräver ingen speciell mat. Ge Oriental korthår en mängd olika livsmedel för att hålla det friska och glada.

Konserverad mat

Orientaliskt korthår är inte mycket petiga när det gäller deras mat, så de flesta någon konserver kommer att göra. De är köttätare, så välj konserver som har köttproteiner, som nötkött, kyckling, kalkon och skaldjur, utan en massa biprodukter och fyllmedel. Även om de inte är petiga av naturen, gör orientaliskt korthår uppskattar variation i maten, så ge dem en blandning av olika typer av proteiner, eller rotera dem varje vecka, kommer att göra dem lyckligare och mer benägna att äta.

Torr mat

Med tanke på deras svelte utseende, orientaliskt korthår i allmänhet inte äta för mycket när de matas. Men eftersom de är så aktiva, är det en bra idé att hålla en skål fylld med torrfoder bredvid deras färskvatten skål när de känner sig hungrig mellan planerade måltiderna. Orientaliskt korthår är benägna att utveckla tandsten på sina tänder, vilket kan leda till gingivit och i värsta fall, tandlossning. Välj en torr kattmat som är särskilt utformade för att rengöra katters tänder när man äter. Det är en vanlig missuppfattning att alla torra kattmat rena tänder när ätit, så leta efter beskrivningar på de paket som stat "munhygien" eller "tandvård" i namnet av maten mat.

Hemlagad mat

Sedan 2010 E. coli utbrott från burk foder till sällskapsdjur, har många kattägare vidtagit försiktighetsåtgärden att göra sina egna kattmat. Som rovdjur bör orientaliskt korthår ha mat som har en hel del protein i det. Bra alternativ inkluderar köttfärs, mark fjäderfä och malet fisk. Men proteiner inte ensam kommer att hålla din Oriental korthår frisk. Det finns ett antal mineraler, vitaminer, grönsaker, spannmål och oljor som bör blandas i maten också. Ett bra exempel på ett näringsämne som måste läggas till deras hemlagad mat är taurin, en aminosyra som, om inte läggs regelbundet till kosten kan orsaka blindhet och förstorade hjärtan i vissa katter.

kattgodis

Katter, inklusive Oriental korthår, inte bor med vanlig mat ensam. Belöna din katt med godsaker för gott uppförande. Även Oriental korthår inte kan livnära sig på en diet av kattgodis ensam, det finns några godsaker som erbjuder fördelar för din katt, såsom tandsten kontroll och vitamin ökar. En annan behandling för att ge din katt regelbundet är kattmynta och kattmynta. Vissa katter har inga reaktioner på kattmynta eller kattmynta, medan andra går helt galen för grejer, slåss andra katter för sin andel och även rulla runt i högar som är placerade på golvet. Kattmynta och kattmynta är bra tillägg till deras mat eller behandlar på egen hand, eftersom de stöd din Oriental korthår matsmältning.


  

Kommentar