Hur att göda en Steer för Slaughter

January 26

Hur att göda en Steer för Slaughter


En ranchägare börjar göda en stut för slakt när det är en ettåring. En styr slaktas när det är 18- till 20-månader gammal och väger mellan 1000 till 2000 pounds. Gödning en stut till denna vikt kräver extra uppmärksamhet åt sin kost och levnadsvillkor, och vanligtvis kräver dess avlägsnande från fritt strövande betesmark.

Instruktioner

1 Inringa din stut till en liten penna eller gödning stall sex till tolv veckor före önskat datum för slakt. Roaming under gödningsperioden bränner fett och håller boskap mager. Ju mindre övning i detta skede, göder desto snabbare styra ut.

2 Håll styr och dess omgivning ren, varm och stress-free. Stress och kall bidra till viktminskning hos nötkreatur. En smutsig miljö leder till sjukdomar.

3 Supply styr med färskvatten hela tiden. Enligt Charles Sanders av "Backwoods Home" tidningen, en kompakt drinkar upp till 12 liter vatten per dag.

4 Ge stut tillgång till så mycket hög kvalitet alfalfa hö eftersom det kan äta. Komplettera hö med korn, melass och en saltsten. Gör ett tillägg blandning av spannmål, melass och salt för att mata med hö istället för att ge sig. Tillsätt extra mat vid halv liter per dag för att starta. Gradvis öka mängden av extra mat till 5 liter per dag.


  

Kommentar