Europeiska klädstilar av 1700-talet

February 27

Europeiska klädstilar av 1700-talet


Mode var en sak av drama och konst i Europa under större delen av 18-talet. Den franska aristokratin, med sin extravaganta livsstil, fungerade som mode förebilder för dagen. Stilar blev mer och mer rik tills den franska revolutionen när den konservativa enkelhet brittiska stilar kom på modet.

Dress Styles

Klänningar var utarbetad design och detalj under större delen av 1700-talet, och gick full cirkel i fråga om storlek. De hängde nära en kvinnas kropp i början av seklet. Av 1730-talet, var kjolar växer ganska stor; av 1750-talet, var de enorma. I slutet av seklet, var de smala igen. Kvinnor i Europa tog sin mode bly från Marie Antoinette och hennes glamorösa franska domstolen. Klänningar hade djupa necklines och en del kvinnor bar frontpaneler av spetsar fästs på sina korsetter för att täcka en del klyvning. Bodices var extremt snäv, som var ärmar, som kom bara förbi armbågen.

Tyger och texturer

18th century kvinnor i Europa älskade rika, överdådiga tyger. Klänningar för dagen var ofta bomull, muslin eller ull och för kvällen var gjorda av de finaste siden och tyger från Orienten, såsom satin. Mönster som blommor och ränder var ganska trendiga för klänningar, som var brokader och intrikata broderimönster. I mitten av århundradet, då klänningar nådde sin mest besynnerliga i fråga om storlek och inredning, var de ofta lastade med utsmyckningar som pilbågar och volanger på livstycket och lager av spets längst ner på ärmarna.

Packväskor och rörelse Pads

Kjolar började växa större i början av 1700-talet, och europeiska kvinnor bar hoop kjolar, precis som koloniala kvinnor gjorde. Detta tog en tur på 1740-talet när kvinnorna i den franska aristokratin började bära packväskor, som var höftkuddar som drivit klänningar ut brett på endast sidorna. Denna stil ersättas korgen för många chic europeiska kvinnor. Packväskor växte nästan komiskt stor och nådde sin största bredd på 1780-talet. De gick ut i stil vid tiden för den franska revolutionen och ersattes av mycket mindre jäkt kuddar, som drivit klänningar ut i ryggen.

Herr Styles

Grund passar för en europeisk man bestod av knälånga byxor, vit skjorta, en ärmlös väst eller väst och en lång överrock. Arbetarklassens män bar kostymer av enkel brun eller svart ull eller muslin. Rikare män bar satin eller silke, tillsammans med spetsband och spets på ärmarna sina kappor. En version av väska kom på modet för män runt mitten av århundradet - de bar stoppning på sina höfter att göra sina överrockar sticker ut åt sidorna. Efter den franska revolutionen, blev mäns stilar mycket mer dämpad och följde brittiska mönster av mörka, konservativa kostymer.


  

Kommentar