Livsmedel som innehåller mycket Kojic Acid

November 16

Livsmedel som innehåller mycket Kojic Acid


Kojic acid är en naturlig antibiotika produkt som härrör från koji malt (aspergillus oryzae). Japanska köket använder koji malt i produktionen av livsmedel såsom sojasås, sake och miso. Kojisyra har också använts i stor omfattning som ett konserveringsmedel för kött och färska grönsaker, såväl som en antioxidant för oljor och fetter. Enligt Optiderma webbplats, koji syra besitter svampdödande och antibakteriella egenskaper. Dessutom är ordet "koj" ett gemensamt namn för bakterier och betyder "kultur" på japanska.

miso

Enligt världens mest hälsosamma livsmedel hemsida, är miso en salt jäst pasta som härrör från sojabönor som ligger till grund för sojasås. Ursprunget till miso spåras tillbaka till det gamla Kina. Miso introducerades till Japan runt 7: e århundradet Vatten sattes till miso pasta för att göra den tjocka, mörka produkt som kallas tamari eller sojasås. Även vanligtvis gjorda av sojabönor, är miso också genom att tillsätta koji, ris, korn, vete och andra ingredienser och sedan låta dem jäsa. Jäsningsprocessen kan ta veckor eller år beroende på vilken typ av miso. När jäsningen är fullständig, är ingredienserna mals till en pasta som liknar texturen av muttern smör. Miso ger spårämnen koppar, mangan och zink.

Sojasås

Soja är en annan mat med hög Kojic syrahalt. Soja är också känd som sojasås, tamari och shoyu. Sojasås skapades i Kina som en krydda nästan 2500 år sedan. Soja ger niacin (vitamin B3), protein och mangan. Soja är också naturligt rik på natrium.

Skull

Skull är en Japanse alkoholdryck anor 3: e århundradet. Skull är gjord av ris, vatten, jäst och koji mögel, även känd som kojikin. En mörk, fint pulver gjort av kojikin strös över kokt ris som har tillåtits att svalna. Framkallnings koj sedan ständigt kontrolleras under de närmaste 36 till 45 timmar, beroende på Sake World webbplats.


  

Kommentar