Hur fixar Knäckt Glas i en Fish Tank

October 4

Hur fixar Knäckt Glas i en Fish Tank


Även den minsta spricka i en glas akvarium kan leda till dyra skador. Om untended kan en liten spricka växa sig större och trycket av vattnet i din tank kan orsaka en hel vägg av tanken att blåsa ut. Om detta händer, kan din fisk dör, du kommer sannolikt att behöva köpa en ny tank och du kan stå inför dyra restaurering eller ersättningskostnader för möbler eller golv. Bortse inte ens den minsta spricka --- kan en enkel reparation spara kostnaden för att köpa en ny tank.

Instruktioner

1 Flytta fisken i spruckna akvarium till en annan tank eller hysa dem i mindre, tillfälliga containrar. Ta alla växter, dekorationer och substrat ur tanken och dränera vattnet ut långsamt för att undvika att sätta press på sprickan i glaset.

2 Sug upp överflödigt vatten i tanken med en gammal handduk och använda pappershanddukar för att helt torka glaset.

3 Applicera ett lager av silikon till sprickan själv, liksom till det omgivande området, på insidan av tanken.

4 Fäst en skrot glasbit på insidan av tanken på platsen för sprickan och med hjälp av telefonböcker eller klämmor, sätta press på den nya glasbit tills tätnings torkar. Det är bäst att använda en glasbit med ungefär samma tjocklek och företrädesvis samma typ av glas som används i den spruckna akvarium.

5 Fyll akvariet med vatten och låt det sitta i 24 timmar. Om det inte finns några läckor, tömma tanken och fyll den med vatten lämpligt rade för den typ av fisk du har.

Tips

  • Målning baksidan av skrot glas tillbaka kan hjälpa till att göra detta reparera mindre märkbar.
  • Med hjälp av en plast akvarium bakgrund är ett enkelt sätt att helt täcka en patch-jobbet för att reparera en spricka i ett glas akvarium.
  • Låt silikon torka helt innan du fyller tanken --- om tätningsmedlet inte får torka innan det utsätts för tryck av en full tank med vatten kan göra läckan värre.

  

Kommentar