Rese Krav för Sydafrika

April 26

Rese Krav för Sydafrika


Planering får inte vara den mest spännande delen av resan till Sydafrika, men det är det viktigaste. Planering är det bästa sättet att garantera att du är väl informerade och beredda att följa Sydafrikas resebehov. Att ta sig tid att skaffa denna viktiga information kommer att minska eventuella risken för störningar i dina resor som du anger och lämna landet.

invandring Kontroll

Utländska besökare måste ha en acceptabel pass vid inträdet Sydafrika. En acceptabel pass är ett som är giltigt i minst 30 dagar efter den resande förväntade avresedatum. Enligt lag måste alla som reser till Sydafrika har en tom Unstamped visum sida i passet vid inresa i landet. För att undvika förseningar eller avvisning, är det bäst att presentera två eller flera tomma pass sidor. Enligt det amerikanska utrikesdepartementet sydafrikanska resesajt är en sida reserverad för placeringen av den sydafrikanska besökarens tillstånd, och den andra sidan bidrar till att underlätta inträde när du reser till och från Sydafrika.

Besökares visum

Icke-diplomat eller vanliga utländska resenärer delas in i tre visum kategorier - de som innehar pass från en 30-dagars visum fria land, de som innehar pass från en 90-dagars visum fria land och de som innehar pass från länder som inte har en visum fria status. En resenär från en befriad-visum land behöver inte visum, om han planerar att överstiga antalet visumfria dagar som är definierade för sitt land.

GENOMRESEVISUM

Och med 1 juni 2010 Sydafrika kräver en transitvisum för resenärer som är medborgare i länder som inte är listade som viseringsfria. En transitvisum tillåter utländska resenärer att komma Sydafrika när de reser till en annan destination. Om en resenär måste ha en transitvisering, måste han kunna producera den för inspektion på begäran. Vanliga utländska resenärer från 30-dagars och 90-dagars visum fria länder behöver inte skaffa en transitvisering.

Besökarens tillstånd

När du kommer till en sydafrikansk hamnen, kommer en invandring officer anbringa en besökares tillstånd till den första tomma visum sida i passet. Tillståndet definierar syftet och längden på vistelsen. Om syftet med din resa är annan än allmän turism, måste du ansöka om rätt besökarens tillstånd innan ankomst i Sydafrika. Listan över gällande tillstånd omfattar arbetstillstånd, studietillstånd, medicinska tillstånd, företag tillstånd, relativa tillstånd och utbytestillstånd.

tULLKONTROLL

När du har rensat Sydafrikas invandring kontrollområde, måste du gå vidare till tullkontroll området. Tullen är ansvarig för att kontrollera in- och utförsel av personliga och kommersiella varor. Du måste följa Sydafrikas deklarerade varor krav. Tulltjänsteman kommer att konfiskera förbjudna föremål och införa tullar och mervärdesskatt (moms) på objekt som inte uppfyller skattefria gräns riktlinjer. Utländska resenärer är inte skyldiga att deklarera varor som faller inom de fördefinierade tullfri införsel för personliga saker, vin, sprit, parfymer och luktvatten, tobaksprodukter och nya eller begagnade varor överstiger R3 000--3.000 Sydafrikanska rand.


  

Kommentar