Hur kan man få en Newfoundland valp

September 4

Som namnet antyder, denna hundras härstammar från Mastiff-liknande hundar hittats roaming ön Newfoundland i 17-talet. Som du kanske gissat, är detta en mycket stor hundras väger in på cirka 100 pund. på förfallodagen. Höja en Newfoundland valp kan vara ganska givande, eller utmanande om utbildningen inte startas vid en ung ålder. Genom att följa några relativt enkla steg kan du och din Newfoundland valp har en lång och lycklig resa.

Instruktioner

Hur kan man få en Newfoundland valp

1 Köp din Newfoundland valp från en seriös uppfödare, särskilt om du har liten eller ingen erfarenhet av denna stora ras. Se till att alla valpens papper är i sin ordning, inklusive härstamning / släktforskning register, registreringspapper och vaccination bevis. Inavel och sjukdomen kommer att lägga till många komplikationer till utbildning och höja en Newfoundland valp eller någon valp för den delen.

2 Mata en Newfoundland valp en hälsosam, väl avrundad kost rekommenderas för stora hundar. Stor-valpar måste ha en balanserad kost för att hjälpa till med den enorma tillväxten sprutar att deras kroppar gå igenom. En riktig kost bidrar också till att försvara sig mot problem som Newfoundland valpar är mer mottagliga för, inklusive höft och ryggproblem. Fråga din veterinär för bästa rekommenderade dieten för din nya valp.

3 Hitta en veterinär som specialiserat sig på stora valpar. Även om alla licensierade veterinärer känner till grunderna för alla hundars anatomies, en som specialiserat sig kommer att bättre kunna rekommendera specialdieter och motion. En specialiserad veterinär kommer också att vara mer kunnig om eventuella genetiska anlag till sjukdomen din Newfoundland valp kan utsättas för.

4 Starta träningsprocessen med din Newfoundland så snart antagandet sker. Det är viktigt med någon stor valp att omedelbart få kontroll och lära hunden sin plats i familjen ordning. Att få en tidig start på hundträning är viktigt eftersom en stor valp kropp växer mycket snabbare än dess hjärna. Med små eller inga tidiga tränings saker kommer komma ur handen snabbt och så småningom leda till att behöva hitta ett nytt hem för din hund. Av denna anledning bör du hamnar i en hundträning skolan så snart som möjligt.

5 Lär barnen att Newfoundland valp är en valp, även efter det växer långt utöver barnens förväntningar på en baby. Barn bör engageras tungt i träningsprocessen, så att hunden lär sig att alla människor i hemmet har kontroll över de flesta situationer. Medan Newfoundland hundar är kända som gentle giants, de är i själva verket jättar till barn. Lämplig utbildning av både barn och husdjur kommer att lindra barns rädsla och valp spänning när du spelar.

6 Groom Newfoundland valp på en regelbunden basis. Du kommer antagligen behöva anlita en professionell groomer när valpen växer till vuxen ålder. Kostnaderna för att en professionell brudgummen för en stor ras hund kommer att vara väl värt det i rymden, tid och hälsa på hunden. Newfoundland hundar fäller, speciellt under de varma sommarmånaderna. Detta hår behöver avlägsnas genom kamning och borstning på en regelbunden basis. Att hålla upp med grooming hemma mellan professionella grooming möten kommer att spara tid och pengar i det långa loppet.

7 Starta ett träningsprogram omedelbart efter antagandet av en Newfoundland. Stora hundar behöver mycket motion under tillväxtstadier. Ett stort övningsområde är en nödvändighet, som är dagliga promenader i koppel. Om en valp placeras utanför i en stor bakgård kommer de ofta blir uttråkade vilket resulterar i antingen destruktivt beteende eller lättja. Inte heller är en bra egenskap för en Newfoundland.

Tips

  • Newfoundland hundar har långa svansar som kommer att slå saker tabeller och räknare när de växer upp i vuxen ålder. Valp proofing hem innan föra ny hund hem kommer att bidra till utbildningen.
  • Lär barnen att vara medveten om nära den bakre änden av hunden. Den stora svansen och bakre änden av en Newfoundland kan lätt slå över ett litet barn oavsiktligt förstås.
  • Newfoundland är utmärkta vakthundar på grund av deras storlek och naturliga lojalitet. Försök inte att få din Newfoundland utbildad kamphund, särskilt om barn i hemmet.
  • Har inte din Newfoundland rakade ner för sommaren, om inte allvarliga grooming frågor har uppstått. Daglig tandborstning och kamning bör tunt pälsen tillräckligt för att hålla hunden svalt under sommaren.
  • Om hunden verkar alltför varm och slöa när som helst, ta den till en veterinär omedelbart.

  

Kommentar