Hur mogna frukt Snabbare

June 21

Om du vill köpa färsk frukt på en marknad eller livsmedelsbutik, är chansen att du vet hur man väljer frukt, alltför. Du vill inte det alltför mogen, men du vill inte ha den under mogen. Här är hur du kan mogna frukt snabbare när du köper i mogen frukt.

Instruktioner

1 Hitta en torr plats att mogna din frukt. Frukten kan forma om det samlar för mycket fukt.

2 Använda en behållare med ett tätt lock. Locket hjälper fälla etylengas som frukt avger när de mognar. Frukten mognar snabbare i högre koncentrationer av etylengas. Du kan också använda en brun papperspåse. Vik väskan uppifrån och ner för att hålla i etylengas.

3 Placera frukt i närheten av andra frukter som avger högre koncentrationer av etylengas. Äpplen och bananer avger högre koncentrationer av gas än andra frukter. Placera äpplen och bananer tillsammans, och frukten kommer att mogna mycket snabbare.

4 Kontrollera om mognad av frukten. Försiktigt röra huden av frukten. Om du kan driva huden in frukten lite då frukten är mogen. Om huden ger för mycket eller om det finns blåmärken fläckar eller andra missfärgningar, är frukten för mogen.

5 Lagra de flesta mogna frukter i kylskåp, och använda dessa mogna frukter omedelbart.

Tips

  • Mognar frukten vid rumstemperatur för bästa resultat. Varma temperaturer öka takten med vilken frukt mognar.
  • Använd svarta soppåsar om du inte kan hitta bruna papperspåsar. Detta är särskilt användbart för större frukter såsom vattenmeloner.

  

Kommentar