Sjukdomar från katt urin

October 17

Sjukdomar från katt urin


Katter är stora husdjur men de behöver uppmärksamhet, omsorg, och ett rent hem. Rensa upp katt urin och avföring är inte den mest tilltalande jobb men det måste göras, och noggrant. Tyvärr, förutom dess obehaglig stark lukt, katt urin kan potentiellt orsaka sjukdom och sjukdom. Med några enkla försiktighetsåtgärder, men de flesta av dessa är lätt undvikas.

toxoplasmos

Toxoplasmos är en sjukdom som orsakas av parasiten Toxoplasma gondii, vanligast i slöseri med utekatter, och är särskilt farligt för gravida kvinnor. Parasiten kan komma in i kroppen och orsaka allvarliga skador på ett ofött barn, även orsakar fortfarande födelse eller missfall. Andra biverkningar inkluderar gulsot, ögonproblem, mental retardation och dövhet. Gravida kvinnor kan undvika toxoplasmos genom att helt enkelt bära handskar när du byter lådan. Om din katt tillbringar en hel del tid utomhus, tvätta händerna efter att ha kontakt med katten också. Tekniskt sett är toxoplasmos överförs i avföring, men eftersom det är svårt att skilja avföring från urin i en låda, skall åtgärder vidtas när det handlar om heller.

Astma

Katt urin kommer inte att orsaka astma, men den närvarande ammoniak i urinen kan utlösa astmaanfall. Personer med astma kan fortfarande äger katter, men de måste vara ganska vaksam om att hålla kattlådan ren. De med astma bör vidta extra försiktighetsåtgärder vid sanering katt urin och avföring. Handskar och en mask kommer att minska risken för ammoniak in ditt system och utlösa en attack.

Lung Irritation och bronkit

I allmänhet är människor som har sunda immunsystem inte gjort illa genom att andas i ammoniak i katturin. Men personer med allergi eller försvagat immunsystem kan drabbas irritation i lungorna och även bronkit om exponeringen är långvarig eller extrem. För dem med försvagat immunsystem även andas in små mängder katt urin kan leda till anfall av hosta och andningssvårigheter.


  

Kommentar