Hur Breed Saint Bernard

October 13

Hur Breed Saint Bernard


Saint Bernard är en gammal ras, i samband med de kolossala hundar som korsade Alperna med romarna. Några av hundarna togs av munkar, som så småningom användes hundarna för att lokalisera offer för laviner. En bra uppfödare bör också visa sina hundar i konformation. Utställningar är inte bara skönhetstävlingar. Utställningsringen är endast i syfte att bedöma hundarna som bäst uppfyller normerna i sin ras; hundar som är lämpliga för avel. Helst bör alla andra kastreras. Det är en hälsa, temperament och fysisk standard för arbetet hunden parades att göra. A Saint Bernard som visar något aggression eller andra temperament problem kommer omedelbart ogillas och diskvalificeras.

Instruktioner

1 Forskning Saint Bernard rasen och dess genetik så grundligt som möjligt. Detta är absolut nödvändigt om du vill producera kvalitet valpar. Uppfödare som saknar kunskap eller är oetiskt bidrar till problemen med hund överbefolkning, dålig temperament och ärftliga sjukdomar. Kvalitets uppfödare vet att deras ras linjer ordentligt - inte bara sin egen linje, men andra avelslinjer samt. Det är också viktigt att lära sig om utvecklingen av valparna och deras vård och socialisation behöver därför även en väluppfostrad valp kommer att vara en dålig husdjur om dess utvecklingsbehov inte uppfylls.

2 Ta din St Bernard till veterinären för en grundlig undersökning, och låta veterinären vet du planerar att föda upp. Undersökningen bör inkludera ett test för Brucella canis, som orsakar sjukdomen brucellos, oftast sexuellt överförbara hos hundar. Detta är en allvarlig sjukdom, som orsakar abort hos hundar - och i vissa fall kan överföras till människor via döda valp fostret. Både manliga och kvinnliga hundar måste testas för brucellos före varje avel, även om båda testade negativa och sista gången var mycket nyligen.

3 Kontakta St Bernard Club i ditt tillstånd att lära kraven för att ansluta sig, och hälsoprövning, såsom ortopediska Stiftelsen för djur (OFA) eller PennHip, som förväntas av medlemmar. En kvalitet uppfödare bör vara en medlem i god ställning i rasklubben, både nationell och statlig nivå. Saints är mottagliga för en rad sjukdomar, bland annat höftledsdysplasi, armbåge dysplasi, ögonproblem och mer.

4 Hitta en stud, om du har tiken, eller en tik om du har en stud. Detta bör undersökas och dokumenteras så noggrant som du har gjort med din hund. Ta inte ägarens ord för något, men be att få se stamtavla, veterinär skivor och annan dokumentation. Champion linjer är inte de med flera mästare noterade på stamtavlan - nästan alla hundar med en stamtavla kommer att ha några mästare på den stamtavla. Champion linjer har nästan alla mästare bland hundar som anges på stamtavlan, särskilt de närmaste släktingarna, som föräldrar och farföräldrar. Eftersom du är ny på avel Saint Bernards, väljer en partner för din hund från en mycket erfaren uppfödare av kvalitet, mästare Saints. Detta kommer att bidra till att göra rätt val av kamrater samt hjälpa till med hela avel processen.

5 Ras hundarna två eller tre gånger, med en eller två dagar mellan varje parning. Människor varierar på de bästa dagarna i honans värmecykel för att föda, men i allmänhet mellan den nionde och 14 dagar hon kommer att vara villiga att acceptera hanen. Ibland honans ägaren missar den första dagen av värme, och så siffrorna kan vara något av.

6 Övervaka avel noga. Hanen kan skrämma eller skada honan om han är mycket större och alltför grovt. Dessutom kan den kvinnliga skada manliga om hon inte är redo att para sig ännu. Dessutom kommer man att bli svullen inuti honan, binda ihop dem i upp till 30 minuter. Hundarna får inte lämnas ensamma under denna tid, eftersom man kan skadas av parets kämpar för att komma loss.

Tips

  • Följ kraven och rekommendationerna från Saint Bernard Club i ditt område. Du kan förlora ditt medlemskap om du bryter sina regler.

  

Kommentar