Hur att växa ut kort hår

May 30

Hur att växa ut kort hår


Växer ut kort hår är en process som kräver lite tålamod. Hår växer på en genomsnittlig hastighet av ca 1/2 tum i månaden, så planerar att tillbringa en tid i övergångsstadier mellan korta och långa lockar. Medan rätt kost kan hjälpa ditt hår hälsa, tyvärr finns det ingen verklig sätt att påskynda tillväxt. Du kan dock ta några steg för att göra den växande process lite mer uthärdlig.

Instruktioner

1 Behåll hår hälsa genom att använda en god kvalitet conditioner, undvika starka kemikalier som relaxers och blekmedel, och minimera värmeskador. Om du använder en fön, locktång eller plattång på håret, investera i en värmeskyddsspray. Svag och skadat hår kommer att bryta och split, förlänga växa process.

2 Besök din stylist var sex till åtta veckor att få en rutin trim om du har kluvna toppar. Fråga din stylist att skära av en minimal mängd mindre än 1/2 tum. Du vill inte offra något mer längd än nödvändigt; bara ta bort de skadade ändarna för att hindra dem från att dela och bryta ännu mer.

3 Köp några söta barrettes, pannband eller kanske till och med en hatt eller två. Om du startar växa process med mycket kort hår, såsom en pixie cut eller någon annan skiktad eller hackig kort stil, kommer det med största sannolikhet finnas vissa besvärliga faser. Klipp tillbaka lugg som växer ut, så att du inte frestas att klippa dem, eller använda ett pannband eller scarf att hålla korta, besvärliga trådar ur ansiktet.

4 Hitta en bild av frisyr du hoppas uppnå. Ställa ett bestämt mål hjälper dig att hålla motiverad, även när du har en dålig hår dag.

5 Kontakta din stylist om din i-mellan lås börjar känna sig alltför ohanterlig. Förklara din situation och se till att nämna att du inte vill förlora någon av tillväxten du har arbetat så hårt för att uppnå. Din stylist kan ha möjlighet att omforma klippa utan att ta bort alltför mycket längd.

Tips

  • Förutom att äta en hälsosam kost rik på frukt och grönsaker, kan du försöka ta vitamintillskott för att främja hälsosamt hår. Vitaminer såsom A, B, C och E spelar en viktig roll i hår och naglar tillväxt.

  

Kommentar