Pudrade peruker bärs av kvinnor i 1700-talet

December 7

Pudrade peruker bärs av kvinnor i 1700-talet


Under hela 1700-talet, peruker var vanligt som huvudbonader för män och kvinnor i prestige och ställning. En återspegling av liv av överskott och extravagans som leds av dem makt, prestige och rikedom, pudrade peruker var en kostnad endast de mycket rika hade råd. Familjer hade ofta rum tillägnad att klä, samt särskilda morgonrockar och pappers koner för att täcka sina kläder och ansikte medan deras peruker pulveriserad.

Början av pulverisering

Kvinnor med hög födelse har genom historien, skapade dekorerade och stylade frisyrer. Det var inte förrän på 1700-talet, dock att formaterad naturliga hår (plus tillfällig förlängning) av europeiska och amerikanska kvinnor gav vika för peruker som pulveriserade. Herr peruker var inspirationen. Eftersom talet fortskred, peruker av män blev enklare och mer imiterande av naturliga frisyrer, medan peruker bärs av kvinnor blev alltmer fantasifulla och besynnerliga. Pulvrisera en peruk vit betydde hög rang eller börd, med tillägg av en maskerings parfym som förstärktes av pulver i ansiktet och halsen.

Marie Antoinette

En stilikon av hennes dag (precis som prinsessan Diana var en sena 20th ikon-talet), Marie Antoinette satt ribban för outlandishly höga, dekorerade peruker i slutet av 1700-talet. Hennes frisörer används massor av pomada och stoppning för att skapa skyscraping frisyrer som ofta vägde 5 eller fler pounds och stod upp till 3 fot hög. Hennes pudrade peruker innehöll juveler, fjädrar och hårförlängningar och var imiterade av andra medlemmar av det franska hovet och snart damer mode i hela Europa och i de amerikanska kolonierna. Sofia Coppolas 2006 filmen "Marie Antoinette" erbjuder flera bilder av dessa besynnerliga peruker.

Colonial amerikanska kvinnor

Många koloniala kvinnor i början av 1700-talet i Amerika var hårt arbetande fruar som inte hade mycket tillfälle för arbetade coifs eller peruker. Eftersom talet utvecklades, familjer växte i rikedom och välstånd, och amerikansk kvinna dök upp på bollar och fester i de mest up-to-date mode av tiden, inklusive pudrade peruker. Damer med hög rang och social privilegium började klä sig i den europeiska sätt som de besökt varandra och deltog i bollar och familje bröllop av deras sociala klass. Till skillnad från män, kvinnor i 18th century reserverade deras bära pulveriserade high fashion peruker för speciella tillfällen, eftersom de fortfarande tillbringade en stor del av deras dagliga liv tillsyn hushåll och barnuppfostran.

Hattar och dekorativa Additions

Extravaganta explosion av pudrade peruker i den senare delen av 1700-talet ingår en mängd hattar och dekorativa inslag. De flesta kvinnor pudrade peruker av denna tid presenterade band, juveler och fjädrar. Emellertid var många pudrade peruker som vidtagits för att mer besynnerliga ytterligheter, lägga till objekt som miniatyr fartyg, flaggor och repliker av växter, djur och insekter. Inte bara var dessa massiva peruker dekorerat, var de ofta prydda med hattar och skapa ett slags "lutande tornet av peruk" med peruken stått två fot lång och utjämnade med en höjd höjande hatt eller motorhuven på en mantel.


  

Kommentar