Naturlig sätt att befria pormaskar från näsan

March 29

Det finns många blackhead removers på marknaden. Enheter hävdar även att "suga ut" pormaskar, och dyra krämer kan köpas för att hjälpa till. Några av dessa metoder kan göra mer skada än nytta. Det finns dock en mängd olika naturläkemedel du kan göra hemma som är billig, enkel och kommer inte att skada din hud.

köks botemedel

Natur innehåller många anti-blackhead behandlingar. Örten Bockhornsklöver är en. Krossa några bockhornsklöver blad och blanda med vatten för att bilda en pasta. Sätt pastan på områden med pormaskar och låt stå i ca 10 minuter. Skölj pastan bort med ljummet vatten. Denna metod kommer att stoppa pormaskar från att bildas. Använda pastan dagligen.

En annan naturläkemedel är att använda en nattlig förpackning med korianderblad. Sätt en tesked juice från koriander blad och en halv tesked gurkmeja pulver på pormaskar innan sängen. Tvätta bort det nästa morgon med kallt vatten. Detta kommer att bidra till att förbättra din totala hudens utseende samt minska pormaskar.

Sätt värmas honung på pormaskar och låt den stå i 10 minuter. Honung kommer att fungera som en skal och bidra till att undanröja pormaskar och hudens kondition totalt.

Citronsaft är en annan naturlig behandling som är bra för huden. Pressa saften från en citron och tillämpa den direkt till pormaskar. Gör detta två eller tre gånger per dag för att hjälpa klara pormaskar från huden genom att dra dina porer. Du kan också prova att blanda lika mängder limejuice med kanel och lämnar den på ditt ansikte över natten; sedan tvätta bort det på morgonen.

Ett annat enkelt behandling är att riva en potatis och gnid den på hudproblem. Detta fungerar för pormaskar och white och kan också hjälpa till med rynkor. Du kan också göra en pasta från Rädisfrö och vatten. Tillämpa detta på pormaskar och skölj av efter 15 minuter.

masker

För att förhindra framtida utslag och bli av med nuvarande pormaskar, blanda havregryn pulver med rosenvatten för att bilda en pasta. Sprid denna blandning på ansiktet med fingertopparna och låt det sitta i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten. Vid tillämpningen av denna mask, rikta din "T-zonen" (panna, näsa och haka) och andra problemområden.

Andra vanliga ingredienser

Det finns flera metoder som bygger på gemensamma hushållet ingredienser. För att extrahera pormaskar, blanda lika delar av bakpulver och vatten. Gnid denna blandning på huden med pormaskar. Rub under några minuter tvätta sedan av. Vissa pormaskar bör omedelbart avlägsnas.
Koka 4 koppar vatten i en kastrull och tillsätt 2 tsk bakpulver. Sätt en handduk över pannan. Ta handduken och placera den på områden med pormaskar. Upprepa detta fem eller sex gånger.
Blöt en bomullstuss i en blandning gjord av Epsom salt, idodine och varmt vatten. Använda lika delar av varje ingrediens. Badda bomullstuss på pormaskar att lossa porerna. Efteråt tillämpa en ansiktsscrub, såsom en gjord av bakpulver och vatten, för att ta bort pormaskar.


  

Kommentar