Hur man ansöker Solskyddsmedel till en hund

February 26

Hundar kan få solbränna, också! Hundar med tunn päls och mjuka näsor eller öron är på en hög risk för solbränna när de hålls utanför i en kennel eller deltar i utomhusaktiviteter. För att skydda huden mot solbränna, tillämpa husdjur säker solskyddsmedel till hundens hud.

Instruktioner

Instruktioner:

1 Inköp solskydd för din hund. Gå till en stor detaljhandels djuraffär och välja ett solskyddsmedel som är säkra för hundar. Välj från en spray solskyddsmedel, eller en salva. Dessa är oftast placerad i djurets mediciner gången.

2 Se över din hund topp till tå. Ta del av de områden på kroppen där du kan se naken hud. Titta att se om hans mage är nakna. Kontrollera öronen för att se om de har bara hudområden. Se om huden på näsan är utsatt. Har han tunn päls runt halsen?

3 Förbered att tillämpa solskyddsmedel på de exponerade hudområden på din hund. Använd en torr tvättlapp att använda solskyddsmedel sprut runt huvudet på din hund. Spraya solskyddsmedel på tvättlapp och torka försiktigt över din hunds exponerad hud. Var noga med att få fronter och ryggar öronen. Inte får någon solskyddsmedel i hundens ögon.

4 Applicera salvor, eller krämig solskyddsmedel, med en tvättlapp. Använd salva solkräm på öron, näsa och andra delar av huvudet där huden exponeras.

5 Applicera sprutsolskydds formler för majoriteten av din hunds kropp. Spraya solskyddsmedel direkt på magen, ben och baksidan av din hund om han har tunn päls, eller i områden där hans hud visar.

6 Tillämpa solskyddsmedel för att din hund var tre till fyra timmar, eller enligt anvisningar på solkräm paketet. Aktiva hundar som deltar i vattensporter kan behöva solkräm tillämpas oftare.

7 Tvätta händerna efter applicering av solskyddsmedel för att din hund. Ta flaska solkräm med dig om du planerar att vara ute för dagen med din hund.

Tips

  • Hundar med ljus eller mörk hud löper risk för solbränna. Skydda all exponerad hud genom att tillämpa solskyddsmedel till din hund.
  • Upphöra med användningen av solskyddsmedel på din hund om du märker några utslag eller överdriven klåda. Omedelbart tvätta solkräm från din hund och söka veterinär uppmärksamhet.
  • Om din hund är gravid, ammande, omvårdnad eller är under 8 veckors ålder, läsa paketet av solskyddsmedel noga för att se till att det är säkert för ditt husdjur.

  

Kommentar