Hur att föda en häst på en budget

September 6

Hur att föda en häst på en budget


Att äga en häst är ett stort ansvar, som kräver både ansträngning och pengar. Tuffa ekonomiska tider och de stigande kostnaderna för foder innebär att hästägare måste hitta sätt att minimera kostnaderna. En häst näringsbehov är beroende av dess ålder, vikt, metabolism, tillväxt, motion, reproduktion och amning. Många ägare, dock mycket foder sina hästar, vilket leder till bortkastade pengar och ohälsosamma djur.

Instruktioner

1 Räkna ut hur mycket din häst måste matas. Börja med att förstå exakt hur mycket din häst måste matas. Det kan vara så att du övergödning din häst, och kan göra omedelbara besparingar genom att skära tillbaka. Använda en online hästfoder kalkylator, såsom en på Baileys Horse Feed hemsida, för att avgöra hur mycket mat din häst behöver.

2 Sätt din häst ut på bete. Foder (gräs, blad och stjälkar) bör göra upp cirka 50 procent av en häst foder. Friska hästar frodas utanför och endast kräver skydd i extrem värme eller kyla, sätta din häst på bete kan spara pengar på både foder och bostäder.

3 Väg foder för att undvika övergödning och avfall. En häst behov, cirka 1-2 procent av sin kroppsvikt i hö per dag. En häst som väger 1000 pounds kommer att kräva cirka 10 till 22 pounds per dag.

4 Inköp bulk leveranser av foder till grossistpriser. Få tillsammans med andra lokala hästägare till bulk köpa större leveranser av hästfoder till rabatterade priser. Kom ihåg att de flesta hästar inte behöver dyra säd om de är engagerade i hård fysisk aktivitet. Det är också en myt att säd håller hästar varmare på vintern.

5 Mata din häst god kvalitet hö, eftersom detta kommer att spara pengar på lång sikt. Billigare hö är generellt mer mogen och ger hästen med mindre näringsämnen. Det är också mindre lättsmält och mer hö krävs för att bibehålla hästens kondition.


  

Kommentar