Det bästa sättet att Tan utomhus

May 26

Tanning utomhus innebär mer osäkerhet än garvning inomhus med ett solarium. Solen är mindre konsekvent; diffraktion förändrar koncentrationen av UV-strålning; och vädret påverkar mängden solljus. Men det är säkert mer naturligt alternativ och kan skapa en vacker och säker solbränna om du vidta vissa åtgärder för att hantera processen.

Exponeringstid

För att få en jämn solbränna utan att riskera brännande, hantera din exponering för solljus. Börja garvningsprocessen med begränsade perioder av exponering, och gradvis utöka dina sessioner när du börjar att bygga en bas solbränna. Om du börjar direkt med längre sessioner, är det mer sannolikt att bli solbrända. Se också till att dina sessioner är regelbundna, åtminstone två gånger i veckan. Om du inte sola tillräckligt ofta, kommer du inte bygga upp en bas solbränna, sätta dig själv i riskzonen för solbränna när du börjar att utöka dina sessioner. Den exakta tidpunkten varierar från person till person, beroende på din hy. Börja med halvtimmessessioner, och öka din exponering gradvis beroende på hudens reaktion på solljus.

Skydd

Använd solskyddsmedel för att skydda dig från UV-strålning i solljus, vilket inte bara bränner huden, men är också cancerframkallande. Solskyddsmedel begränsar dina möjligheter att sola, kräver längre perioder av garvning, men det kommer också i hög grad minska risken för brännskador. Vissa garv oljor hjälper dig solbränna samtidigt erbjuder solbränna skydd. Dessa oljor kan förändra den exakta nyans av din solbränna, men de kommer att hjälpa dig brun snabbare. Den exakta styrkan på solskyddsmedel som du ska använda är rörlig. SPF 15 är en genomsnittlig bas att arbeta från. Som bas solbränna bygger, kan du gradvis övergå till lägre SPF produkter.

UV-index

Tanning på Grönland skiljer sig från garvning i Miami; och garvning i december skiljer sig från att sola i juli. Det bästa sättet att få en uppfattning om solens relativa styrka är att kontrollera UV-index. UV-index speglar tiden på året, din exakta position och lokala väderförhållanden. När UV-index är högre, är risken för solbränna högre, och din tid i direkt solljus bör begränsas. När index är lägre, kan du tillbringar mer tid i solen på ett säkert sätt.


  

Kommentar