När Do Nyfödda kattungar Börjar dricka mjölk?

May 28

När Do Nyfödda kattungar Börjar dricka mjölk?


Tabby var knappt ute i världen innan hon började omvårdnad från sin mor. Utsatta nyfödda kattungar tillbringar sina första två veckorna omvårdnad och sover. Under denna tid, deras hörsel och syn utveckla och deras luktsinne är finjusteras. Mama mjölk spelar en viktig roll i deras sunda utveckling. Mjölk från kylskåpet eller från någon annan än Mama Kitty källa är tabu.

Middagsdags

Det finns lite vila för en mamma katt under födelseprocess. Beroende på hur många kattungar hon levererar, kan prövningen ta så lite som en timme eller två, eller kan sträcka en hel dag. När hon levererar en kattunge, får katten upptagen rengöring sin nya baby, frigöra barnet i sin fostersäcken och tuggar av navelsträngen. När dessa grunderna tas om hand, kommer mamma att börja vårda sitt nyfödda kattungen. Modern kommer att gå igenom samma process för varje kattunge; i slutet av processen, kommer hon att mata hela kullen.

Working Mother

Om Mamas friska och ammande sina nya barn, det finns ingen anledning att gå in och hjälpa henne. Det finns inget du kan ge Tabby och hennes syskon som kommer att förbättra vad de får från mamma. I själva verket bör du undvika att röra dem alls för en vecka eller två. Under de första tre eller fyra veckor, är modersmjölken vad som är bäst för dem, vilket ger hela gänget med all den näring de behöver. Det är normalt för nyfödda kattungar till sjuksköterska om varje en eller två timmar.

flaskmatning

Om mamma är inte hälsosamt eller i bilden, kommer Tabby och hennes syskon behöver näring direkt, eftersom de naturligtvis skulle få från sin mor. Om du har mata plikt, måste du använda en kommersiell formel för kattungar och kattunge flaskor för utfodring. Din veterinär, lokala djurhemmet och djuraffär är resurser för att ge dig med rätt utrustning. Om du Tabby första näringskälla, kommer hon också att behöva råmjölk, pre-mjölk vätska som produceras före födseln. Det är det första kattungar äter och är rik på antikroppar, protein och mineraler. Mor katter ger naturligtvis detta ämne under de första 24 timmarna de amma sina barn. Plan på utfodring nyfödda kattungar varannan till två och en halv timme för den första veckan eller två; när de är tre veckor gamla, de behöver matas in två och en halv till tre och en halv timmars mellanrum; vid fyra veckor, kan de äta var fyra till fem timmar.

Utanför flaska

Oavsett om det är du eller Mama kittty gör matningen kommer Tabby och syskon starta avvänjning processen kring 4 veckors ålder. Naturligtvis kommer de inte att vara redo att börja leva på kattmat och vatten vid 4 veckor, men övergången kan börja på denna punkt. Det bästa sättet att börja avvänjningsprocessen är att blanda kattunge mat med mjölkersättning och vatten, vilket gör en välling för kattungarna att slicka. Konserverad kattunge livsmedel är lättare att använda än torrt, såsom torr måste malas upp för enkel äta. Du kan sandskädda lite på Tabby tass eller låta henne gå igenom välling och upptäcka på egen hand att det är faktiskt en välsmakande menyalternativ. Om Mamas runt, kommer hon sannolikt lära sig så mycket genom att härma Mamas ätbeteende. När det är dags att avvänja Tabby och syskon, undvika komjölk. Ko och getmjölk har inte tillräckligt med protein och fett för kattungar och kan orsaka diarré och problem med Tabby mage. Samma sak gäller för katter i alla åldrar.


  

Kommentar