Signatur Semester i Belize

February 1Belize i Centralamerika är ett relativt litet land, men det rymmer en hel del i och du kan välja från ett antal signatur vacations.The karibiska kusten och många små sandiga öar som kallas cayes är stora attraktioner, men det finns också mycket att utforska inlandet. Belize är det enda landet i regionen där det officiella språket är engelska, en återspegling av dess historia som en brittisk koloni. Dess grannar är Mexiko och Guatemala.

Caribbean Adventures

Signatur Semester i Belize

Koppla av på Belize vackra sandstränder.

Kusten skyddas av 185 mil Belize barriärrev, och undervattensmiljön detta har skapat har bidragit till att göra landet en viktig dra för dykare och snorklare. Det finns korallrev, nästan 500 fiskarter inklusive valhajar och eagle strålar, plus andra spektakulära vilda djur såsom delfiner och havssköldpaddor. Den mest kända dykplats är Blue Hole, en cirkulär öppning i havsbottnen som är 400 fot djup och bildades av kollapsen av en undervattensgrotta. Om du vill hålla sig ovan vattnet snarare än under det kan du utforska cayes och tre korallatoller med båt, kasta ut din linje och försöka landa en bonefish - eller bara koppla av på sandstränderna.

Inland Wonders

Signatur Semester i Belize

Håll utkik efter den sällsynta jaguaren.

En annan klassisk Belize semester innebär att utforska den naturliga prakt i djungeln, regnskog och andra inre attraktioner. Mer än 40 procent av marken är skyddad och om du är en naturälskare du kommer att vara i din del som du utforska vilda helgedomar och nationalparker. Den Aguacaliente Wildlife Sanctuary, till exempel, har naturstigar och varma källor och är hem till jaguarer, svart vrålapor, tapirer och ett antal sällsynta fåglar, inklusive jabiru storkar och snäppor. Landet genomkorsas av floder som du kan utforska på upplevelsepaket och guidade turer. Alternativt kan du klättra runt Centralamerika största grottsystem.

Maya Marvels

Signatur Semester i Belize

En rundtur i Maya platser som denna är en annan signatur Belize semester.

Belize var en gång centrum av Maya civilisationen och historia fans kan basera sin semester runt besök på många påminnelser om denna period i landets historia. En av de mest spektakulära är Canaa tempel vid Caracol, som - anmärkningsvärt - på 143ft är fortfarande landets högsta konstgjorda struktur. Caracol är den mest imponerande Maya plats och täcker en yta av 65 kvadrat miles, men det är i en mycket avlägsen djungel inställning och du bör överväga att besöka det med en guide. Mayaruinerna kan hittas på en rad andra platser - de på Cahal Pech sticker ut eftersom de är i mitten av den moderna staden. Historiker tror att tusentals Maya byggnader ligger under jorden väntar upptäckt.


  

Kommentar