Hur man gör Rosti

May 25

Ange någon traditionell schweizisk restaurang och du ska vara säker på att hitta rosti (eller rösti) på menyn. Rosti är en maträtt av krispiga, gyllene, pan-fried riven potatis formade till en bred, platt kaka eller serveras fortfarande ångande i pannan. Ibland är toppad med ost, bacon, lök, tomater, örter eller andra pålägg. Rosti serveras som en huvud- eller sida skålen för lunch eller middag. Det anses vara den nationella skålen tyskspråkiga Schweiz. Följande är en grundläggande rosti recept, med hjälp av tillagade pototoes. Det finns många andra sätt att göra rosti.

Instruktioner

Hur man gör Rosti

1 En dag innan du tänker göra rosti, koka potatisen fortfarande i deras skinn för 30 till 35 minuter. Dränera dem och låt dem stå över natten.

2 Skala potatisen. Grovt galler dem eller skära dem i kvartstumsremsor.

3 Kortfattat värma stekpannan; lägga till en tredjedel av smöret i stekpannan, belägga hela ytan och sidorna av pannan.

4 Lägg potatisen i grytan, sprida ut dem, så att att de bildar en platt kaka. Strö salt över potatisen och stek på låg värme i 10 minuter.

5 Tryck på potatisen i en pannkaka form (utan att ta bort dem från pannan). Lägga till ytterligare en tredjedel av smöret, belägga alla sidor av pannan. Täck pannan med ett lock eller plåt, och koka potatisen i 10 minuter på låg värme tills undersidan är krispig och gyllene.

6 Tips rosti på locket eller en platta, vända den så att den gyllene sidan exponeras. Skjut pannkaka, svampiga nedåt, tillbaka i pannan. Tillsätt resten av smöret. Koka i ytterligare 10 minuter på låg värme. När båda sidor är gyllene och skarp, invertera rosti på en tallrik och servera.


  

Kommentar