Hur man kan stoppa en katt som går på toaletten Utanför lådan

July 29

Hur man kan stoppa en katt som går på toaletten Utanför lådan


Oavsett om du tränar en ny katt att använda sin låda eller omskolning en katt som plötsligt har slutat använda sin låda, kan situationen vara en utmaning. Orsaken kan vara ett resultat av ett fysiskt problem, men oftast är det orsakas av en beteende fråga. Katter är naturliga och snabba elever av kattlådan användning. När din katt går på toaletten utanför kattlådan, måste åtgärder vidtas snabbt för att minska risken för att det blir en permanent vana.

Instruktioner

En boka en tid med din veterinär. Det är viktigt att ha din katt kontrolleras för att utesluta eventuella fysiska problem som kan orsaka katten att gå på toaletten utanför kattlådan. Det finns många förhållanden som kan orsaka problemet, såsom blockerade anala körtlar, blåsa infektion, inkontinens, artrit och ålderdom. Om problemet inte är fysiskt, måste du undersöka andra alternativ.

2 Ge en plats för lådan som är lätt tillgänglig men privat. Ett badrum, tvättstuga eller källaren är bra val. Se till dörrar är öppna till området.

3 Håll lådan ren. Katter är naturligt rena djur. Rengör lådan två gånger dagligen och skrubba det minst en gång i veckan. Om du har flera katter, måste detta göras oftare.

4 Switch märken av kattsand om din katt går på toaletten utanför kattlådan. Val består av lera, sand, papper, tall spån och grus. Varje katt har en annan preferens. Om du använder doftande kull, prova att byta till oparfymerad. Doften är främst avsedd till förmån för kattens ägare, och några katter kommer inte att använda doftande kull.

5 Låt inte någon kull att stanna kvar på golvet utanför lådan. Det förvirrar katten att tro att det är en del av hans badrum område.

6 Ändra stilen på lådan. Det finns öppna kattlådor och de med välvda lock. Vissa katter föredrar avskildhet i locket.

7 Upprätta en regelbunden utfodring schema för din katt. Försök att placera honom i lådan efter slutförandet av en måltid.

8 Ta bort alla kläder, handdukar och papper från lådan området. Om din katt har börjat kissa eller bajsa på en handduk eller något objekt som har kastats nära lådan, försök skära en liten bit och placera den i lådan. Vissa katter föredrar att använda mjuka föremål som deras badrum.

Tips

  • Beröm din katt omedelbart när du ser honom använda lådan korrekt. En klapp på huvudet och liten behandla ger stor uppmuntran.
  • Ha tålamod. Utbildning eller omskolning kan ta tid.
  • Överväga att ha bara en katt. Enligt ASPCA kan ha mer än en katt i ett hushåll orsaka en katt att sluta använda kattlådan.

  

Kommentar