Hur man bygger leksaker för Ringneck duvor

April 14

Hur man bygger leksaker för Ringneck duvor


Innan leksaker för din ringneck duva, lära av proffsen som hanterar djurparker och voljärer - och tänka på anrikning. Experter på Smithsonian National Zoo definierar djur anrikning som "processen att ge stimulerande miljöer för ... djur." Så, för att de leksaker du gör ska utmana din duva naturliga instinkter foder och bada. Dessa utsädes ätare äta från marken och behöver mycket vatten för att inte torka ut.

Tänka som en Ringneck

Få inuti duva huvud att svara på frågan: Om jag var en ringneck duva, vad skulle jag vilja göra? Titta på din duva efter ledtrådar. När är din duva mest aktiva? Är det gynnar en viss hörn av buren? Duvor äter frön helhet och behöver grus att smälta. De gillar säkra platser. En krypande fikonträd eller sparris ormbunke nära buren ger både omslag och en leksak.

födosök leksaker

En korrugerad, papp cat scratch eller Kittyblock kan bli ett fågel födosök webbplats. Använd inte den medföljande kattmynta. Strö din duva favorit fröblandning längs de korrugerade ytor. Förstora sprickor för bitar av äpple, placera block eller styrelsen i buren. Eller, låt din duva foder från en lunch väska. Skär en post på sidan av en brun väska. Placera frö inuti väskan; vika toppen över; plats i bur.

halm Krans

Halm kransar kan tjäna som duva lekplatser. Köp en naturlig halm krans som inte är belagd, sprayas eller målas. Häng krans med en enda bit av hampa, bomull eller jute sträng. Bitar av ren bomull material bundna i små rosetter låta din duva att strimla, en åtgärd som putsar. Tätt slips fågelsäkra klockor från en djuraffär till kransen. Din duva får använda krans som en gunga eller viloplats.

Var kreativ

Placera en glasstrut på sin sida i buren; lägga frön och äppelbitar. Häng en gosa mysigt gjord av polar fleece. Ta en sex-tums fleece band och slips mindre fleece rosetter på den huvudsakliga strip. Eller lägga sex-tums band på mitten och trä dem med hjälp av en bomullstråd och nål. Fyll en 2/3 kopp hund skål med vatten; ställa in den i buren för en duva bad.


  

Kommentar