Stadier av Guinea Pig Graviditet

January 9

Stadier av Guinea Pig Graviditet


Marsvin, även känd som marsvin, är populära husdjur. Liksom faktiska grisar, är kvinnliga guineas kallas suggor. De fördes till Europa från sitt hemland Sydamerika på 1500-talet, och till Nordamerika på 1700-talet som husdjur. Marsvin tenderar att vara mild och godmodig, vilket gör dem lämpliga husdjur för små barn.

Föder upp

Marsvin värmecykler håller ungefär 16 dagar, men det är bara en åtta timmars fönstret när honan är mottaglig för den manliga. Låt manliga och kvinnliga tillsammans i en bur för att låta naturen ha sin gång för att uppnå graviditet. Undvik avel suggan tills hon väger minst ett pund, som de flesta kvinnor kommer att nå vid en ålder av 4 månader. I annat fall kan de vara för små för att framgångsrikt leverera. Ras suggan för första gången innan hon är 7 månader gammal. Leveransproblem förekommer ofta i förstföderskor är äldre än så. I dessa äldre förstföderskor, kan bäckenet inte separat för leverans, i allmänhet med dödlig utgång för både mor och barn om ett kejsarsnitt utförs. Dräktighets varierar från 63 till 68 dagar.

Halvtids och graviditet Care

Vid ungefär en månads dräktighet, kan barnen kännas i moderns mage, ge blivande eller ammande suggor 20 mg C-vitamin dagligen; de kan inte tillverka detta vitamin på egen hand. En liten kub av socker varje dag kommer att bidra till att förhindra förgiftning i den gravida marsvin. Till skillnad från andra gnagare, behöver marsvin inte bygga bon före leverans. Under graviditeten, marsvin vinna en hel del i vikt, som faktiskt kan fördubblas. Feed dräktiga suggor massor av färsk frukt och grönsaker tillsammans med pellet marsvin mat för att säkerställa god näring för foster. Se till färskt vatten är alltid tillgänglig.

Födelse

Den förväntans suggan blir extremt stor i dagar före förlossningen. Titta på marsvin nära som födelse närmar eftersom tecknen är subtila. Några suggor blir irriterad. Om suggan lever med en hane, placera honom i en annan bur om leveransen är nära förestående, eftersom suggor kan para sig omedelbart efter förlossningen. Känn suggans bäckenben regelbundet --- när de börjar att separera, kommer leverans ske inom några dagar till några timmar. De flesta förlossningar ta längre tid än en halv timme. Om värkarna varar längre, kontakta en veterinär. Enligt Guinea Pig resurs, oddsen för levande barn sjunker dramatiskt om värkarna varar mer än 30 minuter.


  

Kommentar