Vad är det bästa sättet att använda en ångbastu?

February 21

Vad är det bästa sättet att använda en ångbastu?


Ångbastun är en av de mest avkopplande platser i spa och kan lägga till många hälsofördelar med varje besök. Inte bara ångbastu förbättra och koppla ditt sinne, men din hud och hår skick förbättras medan kroppen har muskelavslappning. Lär dig bästa sättet att införliva ångbastu i din hälsa och spa rutin för både etikettsregler och optimala resultat.

Ångbastu riktlinjerna för bästa resultat

Förbered dig för din ångbad med en trevlig dusch. Vätning håret och skölja din kropp är sanitär, men det också frigör din hud deodoranter, geler eller efter Rakar, cologne eller parfymer och något smink som kan minimera vitaliserande effekterna av ångbastun på din hud. Kvinnor bör vara noga med att tvätta bort all makeup, och alla ska komma in i ångbad med en ren ansikte och hud. Ångan i rummet kommer att öppna porerna, hjälpa till att rensa fläckar och slåss pormaskar, samtidigt som huden för att suga upp fukten i luften. Ditt hår kommer att absorbera fukt samt, slåss kluvna toppar och återställa hälsa som kan förloras från regelbunden användning av styling verktyg och produkter. Om du njuter av en spa-behandling, inklusive massage, vara noga med att använda ångbad i förväg snarare än efter din session.

Var noga med att följa rätt etikett i ångbad och alltid bära dina tofflor och baddräkt när den är specificerad av den politik som spa du besöker. Att bära tofflor kommer att ge de mest sanitära förhållandena för njutning, medan en baddräkt ofta begärs för bekvämligheten av andra gäster blygsamhet. Om du är i en privat ångbad, kan du fortfarande vill ta en handduk att sitta eller ligga på, snarare än att ha din nakna hud mot den hårda ytan av bänkarna inne. För komfort, prova att ligga på rygg med armarna och benen raka; vara försiktig sitter upp, eftersom värme kan göra dig yr. Om du delar utrymme eller inte bekväm liggande ut, sitter med böjda knän och vila framför dig, med den högsta delen ryggen mot en vägg eller sida, gör det möjligt för ånga att röra största område av kroppen (samtidigt din komfort) och maximera din tid inuti. Kontrollera att vara säker på att du stänga dörren säkert också, eftersom du vill att all ånga du kan få.

Lyssna på din kropp och aldrig överstiga 20 minuter inuti en ångbastu vid en tid för att få en säker upplevelse. Optimala resultat finns vanligen när en användare har ångbastun tre gånger i veckan i 20 minuter sessioner, men de med cirkulations eller andra hälsoproblem bör vara försiktig. Beakta hälsovarningar på spa du besöker, eller kontakta din läkare för att säkerställa att den heta ångan inte kommer att orsaka några problem. Gravida kvinnor bör avstå från att använda ångbad. Aldrig bära glasögon eller kontaktlinser i ångbastun.


  

Kommentar