Skillnaden mellan japanska och kinesiska Mandarin apelsiner

June 23

Skillnaden mellan japanska och kinesiska Mandarin apelsiner


Mandarin orange är en mängd citrusfrukter som kan ätas tydligt eller användas som fruktsallad ingrediens. Mandarin apelsiner kan också användas för att ge en smakrik twist till andra recept som kakor och viands. Det finns två vanliga varianter av mandarin apelsiner: Japanska och kinesiska. Japanska mandarin apelsiner och kinesiska mandarin apelsiner är i allmänhet densamma. Det är bara några formulär, produktion, marknadsföring och smakskillnader.

peeling

Både japanska och kinesiska mandarin apelsiner blev mycket säljbara i andra länder, särskilt under semesterperioder. Båda har en söt och delikat smak som bidrar till fruktens säljbarhet. Skillnaden mellan japanska och kinesiska mandariner är skalen. Japanska mandarin orange har en tjock skal som täcker upp frukten ger det en stark motståndskraft mot kyla. Kinesisk mandarin orange har ett anbud skal som gör det känsligt att frakta. Mellan dessa två, skulle det vara lättare att exportera japanska mandarin apelsiner eftersom de inte över mognar snabbt vilket gör det till ett bättre val för mandarin apelsin konserverings företag.

konserverad Produktion

Konserverad mandarin orange är väl emot i landet idag. Före konservering, är de vita piths skalade för att ta bort den bittra smaken. Kinesisk mandarin orange har några frukt frön och tjockare vit märg än andra apelsiner. Å andra sidan, är japanska mandarin apelsin används av flera tillverkningsföretag, eftersom det är en kärnfri olika mandarin orange med tunnare vit märg.

Utseende Fruit Rind

Japanska och kinesiska mandarin apelsiner kan lätt skalas utan att använda redskap. Skillnaden mellan de två kan ses i fruktskal och stam. Japanska mandarin apelsiner är täckta med ett tjockare skal med tydliga stammar medan kinesiska mandarin apelsiner har lösa beläggningar och några taggar på stammen. Japanska mandarin apelsiner kan också delas i två lika delar utan att klämma saften ur.

Smak

Det finns en liten smak skillnad mellan japanska och kinesiska mandarin apelsiner. Denna lilla smak skillnad mellan de två sorter av mandarin orange kan ibland vara obemärkt. Japanska mandarin apelsiner har en fylligare smak som är söt men med en mindre bitter eftersmak. Kinesiska mandarin apelsiner kallas också "honung citrus i Wenzhou" på grund av sin söta smak. Andra än mindre syrlig smak närvarande i japanska mandarin apelsiner, de två inte har någon annan smak skillnad.


  

Kommentar