Livsmedel ha med ostron

May 6

Livsmedel ha med ostron


I samband med dekadens, kärlek och månader med bokstaven "R", ostron kan i själva verket ätas året runt, rå, förlorade, stekt, grillad eller bakad. Kilar av citron och några stänk Worcestershire sås är naturliga ackompanjemang till råa ostron. Två andra klassiska såser för ostron är Färgreseda sås, gjord av schalottenlök och vinäger, och chilisås. Beroende på art, kan ostron smakar smör, metall, salt eller nötter. Härma eller spela upp dessa smaker med andra livsmedel.

Spenat

Spenat och ostron är en formidabel match, motsvarande varandras känsliga järn-liknande smak samt mjuk konsistens. I ett recept, kan två visas i en phyllo handväska, blandat med vitlök, schalottenlök, dill och olivolja. Bakad tills gyllenbrun, plånböcker simma sedan ovanpå en pool av tomat coulis. I ostron Rockefeller, är ostron höljt i kokt spenat, ströbröd och gröna lök som har spetsade med Pernod; spenat blandningen bakas ovanpå enskilda ostron på halva skalet. Vissa versioner av receptet innehåller ingen spenat, men någon form av gröna grönsaker som är nödvändigt till skålen.

pestos

Rikedomen och salta tang av pesto ger en läcker komplement till ostron. För en snabb repast av kokta ostron, toppade förbereda grillade ostron med pesto. Sked antingen basilika eller tomatpesto ovanpå shucked ostron halvskal och grill för bara två minuter tills bubblande. Servera genast.

svart Sambuca

Anis smaksatt likör är en klassisk ihopkoppling med ostron, som finns i ostron Rockefeller i form av Pernod. Andra likörer som svart sambuca, Herbsaint och ouzo kan också lägga till en skvätt lakrits-liknande subtilitet till kokta ostron maträtt.

ostar

Cheddar, Asiago, parmesan eller getost är bara några av de ostar som kan gå bra med ostron. I kombination med svart sambuca och spenat, kan riven schweizerost vara vita ovanpå ostron på halva skalet för en smidig och fyllig motvikt till ostron.

lax kaviar

För en syndigt lyxig maträtt, gör en kräm minskning i vilken gräslök och röda pepparkorn har lagts till. Sked förtjockad sås över råa ostron på halva skal och garnera med lax kaviar.


  

Kommentar