Vad kan upptäckas i det incheckade bagage?

January 30

Vad kan upptäckas i det incheckade bagage?


Reser kan vara spännande, men om du flyger till din destination, ta sig igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen kan vara en huvudvärk. För att lindra stress och problem som kan uppstå när du kontrollerar ditt bagage för en flygning, är det bra att ta reda på vad du inte får bära i ditt incheckade bagage. Transportation Security Administration (TSA), som ansvarar för flygplatssäkerhet i USA, har olika sätt att upptäcka förbjudna föremål i incheckat bagage, från vissa typer av teknisk undersökning, TSA anställda som fysiskt kontrollera dina väskor innan de släpps ombord. Om de hittar en förbjuden post i en resväska, kommer de att ta bort den, och du kommer sannolikt inte att få det tillbaka.

Lösa Litiumbatterier

Lösa litiumbatterier har varit kända för att orsaka brand, så den 1 januari 2008 förbjöd den federala regeringen objekt i incheckat bagage för att minska risken för att sådana bränder inträffar på flygplan. Litiumbatterier är dock tillåtet i handbagage, och det finns ingen begränsning på hur många reservlitiumbatterier är det tillåtet att bära ombord med dig. Litiumbatterier innehåller normalt batterier som finns i mobiltelefoner, hörapparater och bärbara datorer.

Explosiva varor

Sprängämnen är förbjudna i både in- och handbagage. Om du av misstag packa en explosiv i din incheckning bagage, kan TSA anställda tycker att det är genom att antingen använda en röntgen skanning eller genom att fysiskt siktning igenom innehållet i dina artiklar. Sprängämnen inkluderar dynamit, fyrverkerier, lysraketer av något slag, handgranater, plastiska sprängämnen och sprängkapslar. Även förbjudet i incheckningen bagage är realistiska kopior av sprängdeg, enligt Transportation Security Administration.

brandfarliga

En annan förbjudna föremål som kan detekteras i din incheckning bagage antingen genom speciella procedurer eller en fysisk kontroll är brandfarliga. Brandfarliga ämnen får lätt starta en brand ombord på ett flygplan, och anses därför vara farligt att flyga med. Transportation Security Administration säger att brandfarliga inkluderar bensin, gas facklor, tändvätska, brandfarliga färger, och terpentin eller thinner. Vanliga tändare utan tändvätska tillåts i incheckningen bagage, men strejk någonstans matcher är inte tillåtna.

Kemikalier

Vissa typer av kemikalier är förbjudna enligt Transportation Security Administration i incheckningen bagage. Dessa kemikalier omfattar pulveriserad pool klor, flytande blekmedel, sprayfärg och tårgas. Om du bär en självförsvarsspray, kontrollera och se hur många procent av din sprut är tillverkad av tårgas. Transportation Security Administration tillåter självförsvarsspray som skall kontrolleras om sprayen innehåller mindre än 2% tårgas.


  

Kommentar