Hur ta hand om Vietnamesiskt Pot Belly Smågrisar

July 1

Hur ta hand om Vietnamesiskt Pot Belly Smågrisar


En populär typ av miniatyrpig hålls som sällskapsdjur är den vietnamesiska potten bellied gris. De första potten bellied grisar importerades till Kanada ca 1985, anteckningar "Pot Bellies och andra minigrisar." Minigrisar blev kraftigt i efterfrågan som husdjur under 1990-talet, men många övergavs när de växte till sin fulla vikt på 30 till 95 pounds .

Instruktioner

1 Ställ in en griskulting plantskola i ett rum eller golv i hemmet. Placera smågris säng i ut utkast eller direkt solljus. Placera gamla handdukar och filtar i sängen. Smågrisar njuta böka runt i dem.

2 Placera hund leksaker som hund uppstoppade djur eller rawhide tuggar i filtar. I närheten placera Nasses kull pan. Så långt från kullen pan som möjligt, för icke-tip vattenskål och matskål. De måste utformas så att inte välta eller spädgris kommer ständigt vända dem och orsaka en avsevärd oreda. Inrätta en baby eller hund grind om det behövs.

3 Kontrollera utanför området där Nasse kommer att tillbringa tid. Kontrollera och ta bort eventuella giftiga växter. Kontrollera att alla stängsel penetrerar minst 6 inches nedanför marken för att förhindra att smågrisar från gräva under stängslet och fly. Se till att det finns skugga, så att smågris kan undgå solljus. Fyll en barnbassäng med vatten för grisen att plaska och leka i.

4 Mata Nasse en huvud diet av kommersiella gris mat pellets. Grisar måste äta 2-3 procent av sin kroppsvikt per dag, som fungerar till cirka 2 dl pellets per dag, beroende på vikten av spädgris. Smågrisar njuta också färsk frukt och grönsaker som behandlar, särskilt russin.

5 Interagera med smågris dagligen. Grisar är mycket intelligent och kan lära önskade beteenden. Repor på sidan ofta stimulerar smågrisar att rulla över på rygg.

6 Belöna Nasse med godsaker, verbalt beröm och fler smekningar när det stannar i detta läge. Denna position kan hjälpa veterinärer kontrollera grisen och för vem som helst att kontrollera tillståndet hos smågris hovar. "Pot Bellies och andra minigrisar" rekommenderar magen gnuggar som belöning.

7 Köp en ramp gjord för stora hundar, så grisen kan komma in i en bil i en nödsituation. Potten bellied grisar kan inte hoppa upp i bilar och lastbilar och behöver en ramp. Smågrisar kan resa i standarddjur väskor när de är tillräckligt små för att plockas upp.

Tips

  • Låt aldrig hem potten bellied smågrisar utan att först kontrollera lokala lagar för att se om du får äga dem.
  • Låt aldrig lera pölar att utvecklas i smågris penna eller gård. Rake eller fylla i alla lera pölar som skapats kring Nasses plaskdamm. Även smågrisar älskar att vältra sig, de också avföring och urinerar i vattenpölar. Detta lockar parasiter och föder farliga bakterier.

  

Kommentar