"50-Era Styles

March 5

"50-Era Styles


Den populära bilder som kommer att tänka på när man tänker på 1950-eran stilar är unga män i trånga svarta jeans och vita t-shirts med slicked tillbaka hår eller flickor i pudel kjolar och Bobby strumpor. Även om dessa mode kan ha burits av någon, var de flesta människor i den tiden strävar efter en mer detaljerad bild. Kvinnor var efterlikna glamorösa filmstjärnor och män var förband för framgång. Från kläder till frisyrer, det slutgiltiga målet var att se elegant och sofistikerat.

Populära Dammode

Dammode på 1950-talet var tänkt att smickra en kvinnas figur. Den pennkjol, som kramade en kvinnas kurvor och avsmalnande strax under knäet, var ett populärt val för kvinnor som vill uppnå den ideala timglasfigur. Swing kjolar var en rolig och mer lämpligt val för unga flickor. Handskar var ett måste tillbehör. En annan måste ha? En gördel! Det var en nödvändighet och bäras under nästan varje plagg.

Populära Män Mode

Medan herrkonfektion på 1950-talet inte kan ha varit lika mångsidig som dammode, fanns det flera populära trender är etablerade på den tiden. Letterman jackor var en stapelvara för unga män som var koftor och byxor. Affärsmän fastnat mörka kostymer och hattar.

frisyrer

Kvinnors frisyrer på 1950-talet var glamorösa och blev allt mer komplexa i slutet av decenniet. Kvinnor som Elizabeth Taylor och Audrey Hepburn var popkulturen ikoner och kvinnor ville efterlikna sina frisyrer. Bruket att sätta hår i rullarna och sedan skulptera den i vågor var populär. Unga kvinnor bar hästsvansar. Män hår hölls snyggt och väl trimmade. Män med längre hår, höll det slicked tillbaka, oftast med en sida del.

badkläder

Korsett stil baddräkter för kvinnor var ett populärt val på 1950-talet. Emellertid var bikini också allt populärare vid denna tid som samhällets syn för anständighet och moral blev mer slapp. Cabana set, som bestod av ljust mönstrade shorts och en matchande kortärmad skjorta, var ett populärt val för män. Boxer stil shorts som kom upp till naveln var ett alternativ för män som vill gå med bar överkropp.


  

Kommentar