Hundar som ser ut som Chihuahuas

March 26

Hundar som ser ut som Chihuahuas


Chihuahuas, uppkallad efter tillståndet i Mexiko som de tros ha sitt ursprung, är en mycket liten hundras, vars kropp är längre än det är högt. Chihuahuas inte genomsnitt mer än 3 till 6 pund. i vikt som vuxna, och som sådan är mycket populära husdjur i stadsområden och för invånare i små bostäder. Med sina stora, fladdermusliknande öron, runda, bläckiga ögon och korta nosar, chihuahuas har en mycket distinkt utseende. Andra hundraser har dock dela vissa aspekter av chihuahua utseende.

Miniatyr eller Hundar

Chihuahua är en miniatyr stor hund. Dessa små raser kännetecknas av en vuxen kroppsvikt av högst 10 lbs. Andra miniatyr hundraser har en liknande kompakt konstruktion, inklusive pomeranian, som också har stora och mörka ögon; miniatyr schnauzer, och toypudel. Miniatyr eller leksak hundar tenderar att ha en energisk temperament och komma överens bättre med äldre barn och vuxna än med småbarn eller små barn.

Spetsiga-eared hundar

Ett kännetecken för Chihuahua utseende är dess spetsiga öron som är oproportionerligt stor för sin lilla huvud. Andra hundraser med särskilt spetsiga öron inkluderar Boston terrier, en liknande storlek liten hundras med kort hår och och en mops liknande ansikte. Medan mindre i förhållande till sin storlek än chihuahua, Boston terrier öron är lika pigg och säkert att komma med ett leende till någon blivande djurägare ansikte.

Hundar med unika Faces

Chihuahuas har stora, runda ögon som sticker något och sätts långt ifrån varandra, och korta nosar. Andra hundar som har liknande egenskaper ansikts till Chihuahuas inkluderar mops och den kinesiska nakenhunden. Mops har stora, runda ögon som de av Chihuahuas, men deras ansikten har karakteristiska hudveck och plattare näsor. Chihuahua tros härstamma från den kinesiska nakenhunden, en mestadels hårlös ras förutom tofsar på dess ansikte och hals. Den kinesiska crested besitter också stora ögon och spetsiga öron.

korta Hundar

Chihuahua kompakta kropp är låg på marken, och rasen har svårt att höja sig till vissa höjder. Taxar är ökänt kort och knäböj, med långa, korvformade kroppar och mycket korta ben. En annan ras som liknar Chihuahua i växten är corgi, länge gynnas av den engelska kungafamiljen och likaså besitter korta ben på en petite ram, liksom stora fladdermusliknande öron.


  

Kommentar