Hur man tar bort lukt från en RV Vattentank

December 25

Hur man tar bort lukt från en RV Vattentank


RV camping tillåter bekvämligheten med att ha din egen personliga badrum ombord, ger mer skydd i dåligt väder än tält camping och låter dig sätta så mycket bagage som du vill. Men du behöver för att hålla allt i topp skick. Att lära sig att behålla din RV på vägen kommer att se både din säkerhet och din komfort. En av de viktigaste underhållsåtgärder i RV resor är att hålla din vattenförsörjning fräsch och säkert att dricka. Din vattentank ska saneras efter att den har vinterbonade och när RV har suttit oanvänd under en tidsperiod.

Instruktioner

Hur man tar bort lukt från en RV Vattentank

1 Stäng av vattnet värmaren och låt den svalna.

2 Dränera vatten från tankarna helt, sedan fyller hälften med färskvatten.

3 Blanda en lösning av blekmedel och vatten, ¼ kopp blekmedel för varje 15 liter vatten, enligt RVBasics.com. (Se referenser 1) Använd vanlig blekmedel, inte den typ med doft eller andra ingredienser. Lägg detta belopp till en liter vatten.

4 Tillsätt gallon blekmedelslösning till vattentanken. Häll inte outspädd blekmedel i tanken. Toppen på tank med mer vatten. Kör din RV lite för att låta lösningen att flytta runt i tanken.

5 Låta vattnet rinna genom varje kran i RV så att alla linjer är spolas med det klorerade lösningen i tanken. Enligt CampingWorld.com bör köra cirka 6 liter per kran vara tillräckligt. (Se referenser 2.) Använd inte eller konsumera denna klorerat vatten.

6 Spola varmvatten kranar ännu mer för att se till att den gamla vatten har rensats från varmvattenberedaren och ersätts av blekmedel / vattenlösningen.

7 Låt lösningen sitta i tanken under 3 till 6 timmar. Eller helst, låt det sitta över natten.

8 Dränera hela systemet, inklusive varmvattentanken.

9 Fyll tanken med vatten igen. Lägg ½ kopp bakpulver i en liter vatten och placera den i tanken för att avlägsna klor lukt från systemet. Fyll tanken med färskvatten.

10 Låt lösningen sitta i tanken för ett par dagar, om möjligt.

11 Flush bakpulver lösning från alla kranar och dräneringsvatten från systemet.

12 Fyll på med färskt vatten.

Tips

  • Många campare reser med endast ett minimum av vatten för att minska vikten. Kontrollera att du har en bra filter på vattensystem för att fylla upp på krok-ups.
  • dränera aldrig varmvattensystemet när den fortfarande är varm eller under tryck.
  • Var särskilt försiktig av färskvattensystemet efter RV har vintern. Allt vatten som finns kvar i systemet kan bli förorenat och kan göra dig och din familj sjuk.

  

Kommentar