Hur För att komma runt London på de billiga

January 1

Hur För att komma runt London på de billiga


Hur För att komma runt London på billigt. London är en av de mest spännande städerna i världen, men det är också en av de dyraste. Det är möjligt att komma runt London utan att spendera all din semester pengar, men speciellt om du vill gå.

Instruktioner

1 Få en Travelcard. Du måste köpa tre-, fyra- eller sju-dag besökare Travel innan du åker hemifrån, men du kan få olika andra typer av Travel när du når London. Det är mycket billigare att resa på detta sätt än att köpa enskilda biljetter; det innebär också färre linjer eller "köer."

2 Få en Travelcard som erbjuder obegränsad transport på tunnelbana och buss-systemet inom alla områden i London, inklusive Docklands Light Railway och vissa British Rail tåg. Detta är bra för resenärer som planerar att tillbringa lite tid att utforska London, snarare än bara en dag eller två att slå de stora turistattraktion.

3 Gå. Det är det bästa sättet att se London. Det är en stor stad, men så ha bekväma, rejäla skor.

4 Använd tunnelbanan. När man vänjer sig kartan (som är vackert utformade och mycket lätt att följa), kommer du att kunna få nästan var som helst du vill gå i London på tunnelbanan, eller "rör".

5 Åka bussen. Från övre däck på nummer 23 London buss, kan du se de flesta av de sevärdheter som du vill se på en dyr guidad busstur.

6 Ta en rundvandring. Företag som Original London Walks erbjuder ett brett utbud av prisvärda rundvandringar, som kan visa dig London av Shakespeare, Dickens, Sherlock Holmes och Jack the Ripper. Andra turer även ta dig på pubrundor.

7 Undvik taxibilar. De är dyra eftersom det tar tre år av utbildning för att få en licens för att driva ett av Londons signatur svarta taxibilar, och hytter själva är extremt kostsamt. Ta en taxi endast i en nödsituation eller om du behöver besöka ett område som kan vara farlig after dark.

8 Glöm körning. Även Londonbor föredrar att inte köra i tät centrala London, där parkering är ofta omöjligt. Om du planerar att hyra en bil, spara den för sidan resor ut ur staden.

Tips

  • Kom ihåg att trafik enheter till vänster i stället för höger.
  • Ta en liten ficka kompass. Många tunnelbanestationer har mer än en utgång, och det kan ibland vara svårt att få orienterad på rätt sätt.
  • Investera i en kopia av "London A till Z." Denna bok av detaljerade kartor är oumbärlig för alla som besöker London för mer än ett par dagar, och även de flesta London invånare bär en kopia.
  • Undvik rusningstid, när rören och bussar kan obehagligt trångt. Vänta tills denna brådska är över innan du beger dig ut, och planerar att komma tillbaka till din hemort antingen före eller efter kvälls rush.
  • Plan kväll resor noga. Ta reda på i förväg när den sista röret eller buss kör så att du kan vara säker på att få där du måste gå utan att behöva ta en taxi.
  • Var försiktig på alla former av kollektivtrafik, särskilt på natten. Vakta dina tillhörigheter noggrant, och vara medveten om människorna omkring dig.

  

Kommentar