Hur man rengör och förbereda lax

August 18

Med fokus på hälsa i dagens tider, har fisk som fångats på en ny betydelse. Lax, med en uppsjö av Omega-3 fettsyror och protein, är en mångsidig fisk som är bedrägligt enkla att rengöra och förbereda. Läs vidare för att lära hur man rengör och förbereda lax.

Instruktioner

Inspektion av fisk

1 Din första titt på fisk bör omfatta följande områden: Gills ska vara röd och ljus, utan överdriven slem. Ögonen ska vara klar. Kött skall befFirm, med ett tunt lager av slem på den. Det bör inte vara alltför "fishy" lukt. När den första inspektionen är klar, vi är redo att påbörja rengöringsprocessen.

2 Ställ in din lax på skärbräda. Med en fuktig pappershandduk under ditt skärbräda, lägga hushållspapper på bordet för att ge en halkfri yta för fisken. Med vässade kniv, skär en liten bit in i den bakre änden, bara tillräckligt djup för att slå benet. Vid denna tidpunkt vänder kniven kant mot huvudet på fisken. i en serie av långa skivning motioner rätt på toppen av den bakre ben, följ laxar ryggraden upp till de små fenor bakom huvudet. När detta är gjort, vända på fisk över och fortsätta på samma sätt. När båda sidor är klar, vrid fisk över och göra en 45-graders snitt bakifrån den lilla fenan mot huvudet tills kniven träffar ryggraden. Fortsätt på båda sidor.

3 Ta bort filéer och placera dem köttsidan upp. Med en sked, ösa ut den kvarvarande kött som fortfarande är på skelettet genom att skrapa den från ryggraden i lax. Nu, med nål tång, är det dags att ta bort stiftet benen. Ta fingret och kör den längs linjen stift ben från huvud till svans, försiktigt ryck ben från kött som du kör fingret över varje ben. När detta är gjort, ta filé kniv och ta bort den lilla ribban avsnitt som kommer att vara mot fetare delen av filén. Huden bör skalas redan och huden bör hållas för maximal näringsmässiga fördelar och dess användbarhet i att hålla filéer tillsammans under tillagningen.

4 Vid det här laget är du redo att skära laxen för matlagning. Filén kan också hållas helt och rostas. Laxen lämpar sig för många stora matlagningstekniker. Stekning, bakning, sauteeing, tillagas i papper och grillning är alla bra sätt att förbereda laxen. Enkla såser, såsom soja och ingefära eller senap, både accentuera smak av fisk och är enkla att göra.

Tips

  • Hålla fisken kall så mycket som möjligt under framställningen.
  • Stekning fisken helhet är ett annat alternativ. Men tvättar dem i kallt vatten först och klappa torrt före tillagning.
  • Färskhet är av största vikt.
  • Insisterar på laxen som presenteras för dig före köp för att inspektera det.

  

Kommentar