Varför kattungar Göm?

August 21

Varför kattungar Göm?


Kommer du ihåg när du tog det nya kattunge hem och sedan inte se henne igen i flera dagar? Kattungar har djuriska instinkter som sparkar i när de blir stressad eller vill vara ensam. Hennes instinkter berätta för henne att ta bort sig själv från en situation som hon är obekant tills hon känner sig trygg. Kattungar har en naturlig anpassningsperiod när de sätts i en ny miljö. Tålamod och kärleksfull omsorg kommer att hjälpa kattungen lätt in sitt nya liv.

Saknas kullsyskon

När du tar en kattunge hem, är det mest troligt att första gången han varit borta från sin mor och kullsyskon. Kattungar är fortfarande barn och förekomsten av mamma och syskon gav honom en stor känsla av välbefinnande. Den nya miljön luktar och ser annorlunda ut och det i sig är tillräckligt för att skicka en kattunge gömmer ett tag. När kattungen vänjer sig hemma och de nya människor i sitt liv, kommer han att ge sig ut lite mer.

Rädsla

Tillsammans med saknade sin familj, är en kattunge plötsligt flyttas från säkerheten för sin mamma att ditt hem. Flytten medför en stor rädsla för det nya tillskottet till familjen. Det är verkligen inte en långsam sätt att göra denna övergång, du bara måste ta itu med den oro kattungen känns. Hon kan vara rädda för allt du försöker. Det bästa sättet att lindra rädslan är att tillbringa tid i närheten av hennes gömställe, talar mjukt och erbjuder mat. Hon kommer att komma ut när hon känner hotet har minskat.

Osäkerhet

Kattungar tillbringar sina första veckor i närheten av sin mamma och kullsyskon. Mat och skräp är typiskt i samma bur eller låda som djuren. När en kattunge flyttar till ditt hem, måste han ta reda på var hans mat och vatten är och var att gå på toaletten. Innan du låter din kattunge lös i ditt hem, visa honom var hans mat, vatten och kattlådan finns. Det kan ta ett par veckor att komma ihåg, så var inte upprörd när han använder badrummet i sitt gömställe eller andra ställen än lådan.

Flight Response

Ett djurs naturliga instinkt när sjuk eller jagas är att dölja. Kattungar kommer att dölja om de mår dåligt eller känna att de blivit bestulna av ett rovdjur. Det är inte troligt att din kattunge är sjuk, men förmodligen fruktar andra husdjur i hemmet. Inte bara hon vänja sig vid nya människor, men om du har andra husdjur, kan de känna hotande för henne. Håll andra husdjur borta från kattungen så mycket som möjligt den första veckan eller så. Introducera dem till varandra långsamt att minska lusten att dölja.


  

Kommentar