Hur kan man vara Given med din katt

March 10Till skillnad från hundar, katter reservera sina känslor och uttrycka dem på ett subtilt sätt. Upptäcka din katts känslor kan vara svårt, och dina försök att vara tillgiven med din katt kan tyckas ofruktbar eftersom din katt inte verkar märka. Dock är nyckeln att förstå kroppens ledtrådar att din katt ger och svara på dem med lämpliga och tillgiven gest.

Instruktioner

1 Leta efter tecken på avkoppling och förnöjsamhet. Din katt förmodligen inte önskar kärlek när den är orolig eller aktivt göra något. Du bör vänta för din katt att koppla av svansen, se dig i ögonen och luta sina ögon, eftersom dessa är tecken på avkoppling och förnöjsamhet.

2 Var uppmärksam på när din katt gnider sig mot dig eller headbutts dig. Headbutting avser det sätt på vilket katter kommer rycka huvudet i benet eller armen för att få din uppmärksamhet. Dessa tecken är vanligtvis ett tecken på din katts önskan om ömhet.

3 Läs kattens kroppsspråk och avgöra vad det rätta svaret bör vara. Till exempel, om din katt ser rastlös och håller knuffar dig, då är det kanske vill spela med kattmynta eller en leksak. Om din katt ligger i knät och ser avslappnad, då kanske vill bli klappad.

4 Tillbringa tid med din katt gör vad den vill göra, eftersom detta kommer att vinna förtroende och visa tillgivenhet. Det kan handla om att spela, petting, gömmer, utfodring eller helt enkelt sitta sida vid sida.

5 Ta del av vad din katt tycker om och inte tycker om, och försöka se till att dina handlingar förstärka saker som katten tycker om. Till exempel, om du katt inte verkar vilja bli klappad på magen, sedan försöka att klappa huvudet i framtiden. Om du katt inte gillar en viss leksak, då kanske du vill köpa en ny leksak för det.


  

Kommentar