Hur man skall höja Betta Splendens

January 21

Betta fisk, vars vetenskapliga namn är Betta splendens, kan vara relativt lätt att höja, men de behöver en lämplig livsmiljö och lämplig vård ändå. Deras rykte för att vara ytterst kortlivade är inte för att de har en särskilt kort livslängd - de ska leva i två eller tre år - men eftersom de ofta inrymt i mycket små tankar eller skålar som är mycket svåra att underhålla. Om du höjer ungdomar betta fisk, tänk på att deras behov, deras kost och, ytterst, deras beteende förändras när de växer.

Instruktioner

1 Skapa en plantskola tank. En 25-liters tank är en bra storlek för detta ändamål. Inkludera grus, massor av växter (se till att du har några flytande sådana), stenar, ett filter och en värmare. Låt tanken att cykla helt innan man inför någon fisk.

2 hålla en temperatur av cirka 80 grader Fahrenheit.

3 Överför kvinnliga annan tank efter lek, om du föder bettas.

4 Ta bort den manliga när steka - barn - kan simma på egen hand. Den manliga betta ser efter äggen och nykläckta yngel, men det finns en risk att han kan äta några när de börjar simma.

5 Mata ynglen infusorier, en koncentration av mikroorganismer allmänt tillgängliga från akvarium leverantörer, för de första dagarna.

6 Ge nykläckt artemia, daphnia och fint smulade fisk flingor som ynglen växer.

7 Överför ungfisk till separata tankar när de börjar visar tecken på aggression mot varandra, vanligtvis efter några veckor.

8 Mata vuxna en diet av hög kvalitet pellets eller flingfoder och frusen köttig livsmedel såsom räkor, kompletterat med levande föda två eller tre gånger i veckan.

9 Conduct partiell vatten ändras varje vecka under alla skeden. Ta bort ungefär en fjärdedel av vattnet med grus renare och hink. Ersätt med färska, avklorerat vatten.

Tips

  • Den minsta tank storlek för en betta fisk är 10 liter, men ju större desto bättre. Även bettas kan överleva i mindre tankar, är det extremt svårt att upprätthålla kvaliteten på en liten behållare, som är den främsta anledningen till att så många bettas dör snabbt temperatur och vatten. Om du inte har stor kompetens att hålla tropiska fiskar, hålla sig till en större tank.
  • Deklorera kranvatten genom att lämna den i hinkar i 24 timmar. Alternativt kan du använda en kommersiell dechlorinator från ett akvarium leverans butik. Observera att ingen av metoderna tar bort kloramin. Om vatten innehåller denna kemikalie, be ett akvarium leverantör för lämplig behandling.
  • Inte föder bettafisk om du inte är säker på att hitta tillräckligt med bostäder för dem, eftersom du inte kan hålla denna art som ett stim i en stor tank. Det är möjligt att inrymma ett par vuxna honor tillsammans om det finns tillräckligt med utrymme och du ger gott om gömställen. Hanar, dock kommer att kämpa till döden. Du måste antingen ge en tank för varje fisk själv eller få nya hem uppradade.
  • Ta inte med någon annan fisk i barnkammaren tanken; de kan äta betta ägg och yngel. Vattensnäckor bör inte vara ett problem.

  

Kommentar