Hur man bygger Snake Burar & Racks

January 24

Hur man bygger Snake Burar & Racks


Om du är en nybörjare orm uppfödare, är chansen att du har högar och högar av plast "Shoebox" behållare - varje hus en enda orm eller ett avelspar. Att arbeta genom dessa högar som du rengör burar, foder ormar, kontrollera om ägg eller utföra dagliga kontroller förbrukar en hel del tid. Genom att bygga en orm-bur racksystem, kan du minska kraftigt din investering i tid genom att locken ur ekvationen, eftersom lådorna kommer att glida in och ut ur racket som lådor i en byrå.

Instruktioner

Planering av Rack

En plan och skissa din racksystem innan du börjar bygga. Bestäm mängden och storleken plast skokartong behållare ditt rack kommer att hålla. Detta steg är mycket viktigt eftersom storleken av behållarna kommer att bero på de specifika ormar som skall inhysas i dem och tillgänglighet av containrar i lokala butiker. Det är ofta svårt att hitta mer än ett fåtal av samma storlek.

2 Bestäm höjden på rack sidostöd. Mäta höjden på en behållare utan lock, och multiplicera med antalet behållare för att hitta den totala höjden behållaren. Lägga den totala behållarhöjden, 3/8 "för varje behållare för att tillåta tjockleken hos hyllor och distansorganet och 5 inches för att möjliggöra hyllan bas. Denna totala mätningen (dvs behållarens höjd x antal behållare + 3/8" hyllor tjocklek x antal behållare + 5 "hylla bas) är den totala höjden av dina rack sidostöd.

3 Fastställ ditt rack. Mät längden (eller bredd, om du planerar att orientera dem i sidled) av dina containrar, och lägg 1/2 "till mätningen för din totala djup.

4 Bestäm bredden på hyllorna. Mät bredden på behållaren och tillsätt 3 inches för din totala hyllbredd.

Att bygga rack ram

5 Cut 1 "x 4" brädor för att skapa de vertikala komponenterna i ditt rack karmen. Skär fyra skivor till den totala arbetshöjd.

6 Cut 1 "x 4" brädor för att skapa de horisontella komponenterna i ditt rack karmen. Skär fyra skivor till den totala rackdjupet. Borra två hål, nästan lika stor som dina skruvar i varje ände av de horisontella bildkorten.

7 Placera vertikal styrelser parallellt med varandra, sedan placera de horisontella skivor ovanpå vid varje ände, som bildar en kvadrat. Skruva de horisontella brädor på de vertikala brädor. Använd vinkelhake för att vara säker skivorna rakt placerade.

Bygga Hyllor

8 Skär ett "x 2" boards till den totala rackdjupet. Skär två stödbrädor för varje hylla. Borra två hål - ett i varje ände - genom den breda sidan av varje bräda.

9 Skapa hylla brädor ur melaminboard. Skär skivor till mätningar av den totala rackdjupet av hyllbredd. Borra tre hål 1/2 "från kanten av kortet på varje sida (dvs djup), så att hålen är jämnt fördelade.

10 Skruva fast melamin hylla styrelser till den smala kanten av snittet 1 "x 2" bräda. Fästa en bräda på varje sida av hyllan kortet. Melamin belagda (dvs vit) sida av hyllan ska möta stödkorten.

11 ge ytterligare stöd till den nedre hyllan genom att tillsätta ytterligare två 1 "x 2" stödbrädor vinkelrät mot den första uppsättningen. Var noga med att borra genom melaminboard innan fästa stöden.

12 Cut två 4-tums långa remsor från 1 "x 2" boards. Fäst en till mitt bak på den övre sidan av övre och nedre hyllor, och se till att förborra melamin styrelser. Dessa kommer att ge fäste för backspärren senare.

Konstruera Rack

13 Fäst nedre hyllan till rack ram på varje sida så att hyllan stöder resten ovanpå de horisontella stöden i ramen på varje sida.

14 Placera en plastbehållare på hyllan, lägga till distansbrädan ovanpå och placera nästa hylla ovanpå. Detta kommer att ge dig rätt hyllan avstånd. Skruva fast hyllan till rack ram.

15 Ta bort plastkorgen och distans ombord, och upprepa steg ovan tills alla hyllor har bifogats. Den övre hyllan kan sitta något högre än överdelen av ramen.

16 Fäst en 1 "x 4" ombord på baksidan av ramen. Anslut den till en "x 2" remsor på mitt baksidan av övre och nedre hyllorna. Detta förhindrar att plastbackar glider ut på baksidan av hyllan.

Tips

  • Borra lufthål i sidorna av plastkärl i närheten av toppen för att säkerställa tillräcklig ventilation.
  • Om du inte har tid att bygga ett racksystem, köpa ett verktyg hyllsystem med flyttbara hyllor. Montera hyllorna så att det finns utrymme att stapla tre eller fyra plast skokartong behållare med lock. Detta kommer att göra din samling mer tillgänglig och spara tid på rengöring och utfodring arbetsuppgifter.
  • Försök inte att hysa hatchling ormar i din första hemlagad racksystem, eftersom de bara behöver en mycket liten spalt att fly. Individuella behållare med lock kan vara ett bättre alternativ.

  

Kommentar