Hur Feed avvand Pigs

December 15

Hur Feed avvand Pigs


Termen "avvand gris" hänför sig generellt till smågrisar som har separerats från sina mödrar och väger upp till 40 pounds, över vilka de anses vuxna svin. Avvänjning är en stressig tid för smågrisar, särskilt eftersom de måste anpassa sig till en ny typ av mat och utfodring schema. Genom att göra denna övergång så enkelt och problemfritt som möjligt, kan du undvika komplikationer i din avvand svin som minskade tillväxttakten och sjukdom.

Instruktioner

1 Frisk, rent vatten vid alla tidpunkter. Nyligen avvanda grisar är särskilt benägna att bli uttorkad, så se till att dina avvand svin genomgående har tillgång till vatten. Avvand svin kan oftast trivs på vatten som levereras i traditionella hog bevattningssystem eller vattenhinkar, men du kan behöva använda bröstvårtor med särskilt spädgrisar.

2 Ge avvand svin tillgång till mat hela tiden. Att få en avvanda gris att äta fast föda strax efter att separera den från sin mamma kan vara en svår uppgift. Smågrisar används för att späd mjölk när de känner sig hungrig och kan ha svårt att anpassa sig till en uppsättning matnings schema. Maximera grisens tillgång till mat för att öka chansen att det kommer att äta och får den näring den behöver.

3 Skapa en lättsmält kost för grisarna. En av de största utmaningarna för nyligen avvanda svin anpassa sig till den drastiska dietförändring - från små, lättsmälta mjölk måltider för ovanliga, svårt att smälta fast föda. Gör den här övergången lättare och hålla Weaner grisar friska genom att ge dem lättsmält mat såsom kryp foder, som är gjord i pellets eller smulor för enkel äta och smälta.

4 Byt ut dina grisar till fast föda när de är 3 veckor gamla. Vid denna punkt, har grisen matsmältningssystem odlas och förändras för att möjliggöra nedbrytning av fasta livsmedel som traditionellt svinfoder. Att orsaka så lite magbesvär som möjligt, göra ändringen långsamt. Blanda i fast föda en liten bit i taget, gradvis ersätta lagad mat helt.

5 Implementera en utfodring schema. Efter det att grisen är 3 veckor gamla, är dess matsmältningskanalen redo att hantera en mogen gris utfodring schema. Shift dina grisar till ett regelbundet schema gradvis, först etablera korta perioder där svinen inte har tillgång till mat, då förlänga dessa perioder tills du har nått önskad utfodring schema.

Tips

  • Om dina Weaner grisar har problem med att äta tillräckligt och verkar vara att förlora vikt och bli slö, kontakta din veterinär så fort som möjligt. Övergången från dia till avvänjningen är hård på de flesta grisar och kan vara farlig om den inte utförs på rätt sätt. Dessa varningssignaler kan vara ett förstadium till sjukdom eller dödsfall i din nyligen avvanda gris.

  

Kommentar