Hur man matchar en hundras till din familj

March 9

Hur man matchar en hundras till din familj


Det är dags att välkomna en ny, svans-viftande vän till familjen. Oavsett om du antar en valp, en fullvuxen hund, en renrasig eller blandras, är det viktigt att överväga gemensamma egenskaper hos olika, möjliga raser innan ett slutligt val. Även om valet i slutändan kommer ner till anslutning du och din familj känner när du möter en hund för första gången, forska gemensamma drag möjliga hundar ökar sannolikheten att du tar hem en ny kamrat som är kompatibel med din familjs livsstil.

Instruktioner

1 Ta en ordentlig titt på din bostad. Bor du i en liten lägenhet i staden eller bor du i en bondgård med massor av vidöppen utrymme runt. Om utrymmet är begränsat, överväga en mindre, icke-sportsliga aveln, såsom fransk bulldog, eller en leksak ras, såsom Chihuahua. Glöm inte, även små raser behöver fortfarande promenader. Raser som greyhound och schnauzer gör bra med små och medelstora gårdar. Om du bor i landet och vill ha en aktiv hund som kommer att arbeta utanför med dig, välja från en arbetande hund, såsom boxare; en sport ras, såsom Labrador retriever; eller en samlas ras, såsom schäfer.

2 Eliminera raser som kan utgöra ett potentiellt hot mot alla spädbarn och småbarn i familjen, såsom schäfer, rottweiler och pit bull. Raser som kallas att vara väl lämpad för familjer med små barn är standard pudel, Cavalier King Charles spaniel och Boston terrier. Vissa leksak raser tenderar att skälla eller nyp och är inte heller lämpligt när ett spädbarn är närvarande, inklusive maltesiska och Pomeranian.

3 Titta utanför. Hur dyrbar är utomhusmiljön. Om din familj tillbringar timmar manikyr rabatter eller odla trädgårdar frukt och grönsaker, begränsa dina val ner till raser som tenderar att inte gräva. Du kanske vill undvika terrier raser, som är speciellt kända för att gräva.

4. Tänk om någon i din familj är mycket delvis till en miljö fri från djurhår. Om så är fallet, välj en ljus utgjutelse ras, såsom toypudel, Yorkshire terrier, amerikansk vattenspaniel, Bolognese, eller jätte schnauzer. Hundraser som tenderar att sprida mer innefattar golden retriever, labrador retriever, Rottweiler, husky, beagle och dalmatiska.


  

Kommentar