Red Maple Trees Effekter på hästar

July 25

Även röda lönn träd (Acer rubrum) är vackra att titta på, deras vissen bladen är giftiga för hästar. Hästar kan dö inom några dagar att äta vissnade röd lönnlöv, enligt David Marshall, DMV.

Fungera

Enligt Ontario ministeriet för jordbruk, livsmedel och landsbygdsfrågor, vissna och torkade röda lönnlöv gift hästar och ponnyer, eftersom de innehåller gallussyra. Denna syra orsakar hästen att utveckla hemolytisk anemi, eller inte tillräckligt med röda blodkroppar.

symptom

Symtom på röd lönnlöv förgiftning hos hästar inkluderar blir mycket sömnig, bristande aptit, svårt att andas och en snabb puls. Detta beror på att hästens kropp inte är att få det syre den behöver.

Tidsram

Död från att äta vissnade röda lönnlöv har varit kända för att döda hästar i så lite som 18 timmar eller så länge som en vecka, men den genomsnittliga tiden är två eller tre dagar.

Missuppfattning

Färska röda lönnlöv är inte giftiga för hästar. Men så snart bladen börjar vissna eller krypa upp, blir de dödliga. Ändå är det inte värt risken att låta hästar att äta även färska blad.

Förebyggande

Röda lönn träd bör tas bort från hästhagar runt stabila områden eller där hästar rutinmässigt betar. Hästar bör inte tillåtas att äta löv när du rider.


  

Kommentar