Hur man gör en Pom Pom Tutu

September 22

Hur man gör en Pom Pom Tutu


Att göra en pom pom Tutu är varken komplicerad eller dyr, och kan kosta mycket mindre än att köpa en. Lägga pompoms till en tutu skapar en polka dot effekt för tutu. Detta kan öppna upp en värld av kostym möjligheter som en vanlig tutu kunde inte. Till exempel, kan en röd tutu med svarta pompoms användas för att göra en nyckelpiga kostym. En röd eller rosa tutu med vita pompoms kan användas för att skapa en Mimmi Pigg kostym. En pom pom Tutu är en funky alternativ till den typiska balett kjol.

Instruktioner

Fästa pompoms

1 Mät ditt barn runt midjan med måttbandet. Mät ditt barn från midjan till den punkt där du vill att tutu.

2 Skär tyll med saxen i tre rektanglar att varje åtgärder 2-3 gånger ditt barns midjemått av den längd du mätt för kjolen. Klipp en bit band som mäter ditt barns midjemått plus 24 inches. Skär en bit av tandtråd eller virka tråd 2 inches längre än bredden av snittet tyll.

3 Lägg en av tyll rektanglar ut framför dig. Ordna pompoms på tyll, som inte är högre än 3 inches från toppen av rektangeln. Markera de platser där du placerade de pompoms med penna eller krita. Ta bort pompoms.

4 Skär en längd av tråd cirka 16-18 inches lång. Trä nålen. Föra ihop ändarna och knyta ändarna i en knut.

5 Sätt in nålen i tyll undersidan av en av de platser du markerat. Drag tråden genom tills knuten är mot tyll.

6 Stick in nålen i mitten av en pom pom och dra igenom. Flytta pom pom ned tråden tills den vilar mot tyll. Stick in nålen tillbaka in i pom pom och driva igenom den pom pom och tyll. Dra tråden spänd.

7 Sätt in nålen i tyll och genom pom pom. Drag tråden genom. Stick in nålen tillbaka in i pom pom och driva igenom den pom pom och tyll. Dra tråden spänd. Upprepa detta en eller två gånger. Knut ändarna av tråden och skär bort överskottet.

8 Upprepa steg 4-7 för resten av pompoms.

Sy Tutu

9 Placera de tre rektanglar ovanpå varandra med den tofs skikt på bottenytan nedåt. Rada upp alla kanter, och nåla ihop lagren.

10 Ställ in symaskinen sicksack till den bredaste inställningen.

11 Placera tandtråden eller virkad tråden längs den övre kanten av tyll 3/8 tum från kanten. Sy en sicksack på symaskinen genom tyll över tandtråd eller virkad tråd, med nålen som kommer ner på endera sidan av tandtråden eller tråd inte genom den. Sy detta sätt till slutet av tyll.

12 Dra tandtråd eller virka tråd, noggrant samla tyll. Samla tyll tills det är samma längd som ditt barns midjemått.

13 Tack båda ändarna av samlas genom sträng med hjälp av symaskinen. Klipp bort överflödig tandtråd eller snöre.

14 Vik bandet på längden över samlade kanten av tyll. Matcha centrum av bandet med mitten av den insamlade kanten. Stift bandet på plats.

15 Sy bandet till den samlade kanten av tyll, genom att sy genom tyll och båda halvorna av bandet, 1/4 tum från den nedre kanten av bandet.

16 Linda balettkjol runt barnets midja och knyta band i en båge.

Tips

  • Om tutu är bara en engångsbruk, eller om du har ont om tid, kan du använda tyg lim för att fästa pompoms. Kom ihåg att detta är ett mindre säkert sätt att fästa, och ett barn kan dra av de pompoms.
  • Om du tycker att tyll som fångas i symaskinen, kan du stänga av matartänderna och dra tyll som du syr. Alternativt kan du placera mjukpapper under tyll, sy genom både och riva mjukpapper bort efter att du har slutat sy.

  

Kommentar