Vad kan man göra med hundar som är aggressiva mot din nya valp

March 7

Nya valpar kan vara en glädje att hundägare men ett hot mot dina andra hundar. Reaktionen av en hund till en ny valp kan skilja sig kraftigt från extrem lycka till aggression. Om hundar du äger redan reagerar aggressivt till din nya valp, finns det några saker du kan göra för att göra övergången lättare för alla inblandade - dig, din hund, och din nya valp.

Presentera dem långsamt

Vid införande av nya valp till dina andra hundar, plocka en neutral plats som en park. Inte införa dem för första gången i ditt hem eller i din trädgård, som din nuvarande hundar kommer sannolikt att vara territoriella om "sin" plats. Håll alla hundar på koppel och ha någon annan hantera den nya valp medan du hanterar din hund. Sakta gå dem mot varandra. Om din hund börjar reagera negativt på åsynen av din nya valp, ta ett steg tillbaka och gå långsammare. Ge din hund behandlar för att agera lugnt runt din nya valp. När hundarna har träffat i mitten, tillåta dem att nosa varandra. Backa om din hund visar några tecken på aggression. Denna process kommer att vara snabb och lätt för vänliga hundar men kan ta ett tag för aggressiva hundar.

Betalar lika mycket uppmärksamhet

Att få en ny valp är spännande, och många människor bråka över valp medan glömmer att deras andra hundar behöver uppmärksamhet också. Om din hund ser att valpen blir all uppmärksamhet när de lämnas ut, kommer de inte tänka positivt av valp. Ge alla lika mycket uppmärksamhet så att dina hundar kommer att inse att den nya valp betyder inte att de har glömt.

Bygg positiva associationer

Ett bra sätt att bygga upp en positiv associationer med din nya valp i medvetandet hos din hund är att ge dem behandlar endast när den nya valp är runt. Tanken är att göra din hund tror att den nya valp lika behandlar galore för dem. Du kan också mata din hund och din valp på vardera sidan av en stängd dörr, så att de kan lukta varandra medan de äter, vilket gör hundarna associera den nya valp doft med middagstid.

Hantera situationen

Förvaltning är avgörande tills du kan lita på dina hundar att vara runt din nya valp utan att reagera aggressivt. Köp ett par av sällskapsdjur grindar och grind din hund i ett separat område från din valp när du inte kan titta på dem.

Konsultera en beteendevetare

För extremt aggressiva hundar, överväga att använda en beteendevetare. Hundpsykologer är utbildade för att titta efter signaler hundar skickar ut indikerar stress och kommer att kunna komma med en plan för att förändra den aggressiva beteendet hos din hund mot din nya valp. Kom ihåg att hundtränare är inte samma sak som hundpsykologer. Se resurser för idéer om att hitta en beteendevetare.


  

Kommentar